No comments yet

Velika zvezda svetskog muzičkog podijuma današnjice – Miša Majski, sviraće u Novom Sadu 28. decembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Tradicionalni novogodišnji gala koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra jedan je od omiljenih događaja kod naše publike. Uvek pažljivo birani solisti i repertoar, prilagođeni svečanoj, prazničnoj atmosferi već su dovoljni razlozi da se ovaj koncert ne sme propustiti. A ove godine posebno, jer solista na najavljenom gala koncertu, Miša Majski, jedan je od najvećih violončelista sveta, a u Novi Sad dolazi prvi put.

Koncertom će dirigovati maestro Aleksandar Marković, šef-dirigent Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Na programu su dela Petra Iljiča Čajkovskog.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice i on line na linku:
https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Fantastična karijera Miše Majskog ispunjena je saradnjama s izvanrednim umetnicima, kao što su Marta Argerič, Radu Lupu, Gidon Kremer, Jurij Bašmet, Maksim Vengerov, Zubin Mehta, Mihail Pletnjov, Leonard Bernstajn, Vladimir Aškenazi, Danijel Barenbojm i orkestrima među kojima su Bečka, Londonska i Izraelska filharmonija, Ruski nacionalni i Evropski kamerni orkestar.
Njegova raskošna koncertna aktivnost obuhvata nastupe u gotovo svim krajevima sveta i najtraženijim muzičkim centrima – Londonu, Parizu, Berlinu, Beču, Njujorku, Tokiju…

 

Comments are closed.