Projekat pod nazivom Filharmonija u filmu, održan je u PREMIJERNO u Novom Sadu u periodu od 3. do 5. septembra 2019, a podrazumevao je emitovanje na velikom platnu kultnih nemih filmova Čarlija Čaplina – „Pasji život“ (A Dog’s Life, 1918) od 33 minuta i „Mališan“ (The Kid, 1921) u trajanju od 52 minuta uz fantastično živo izvođenje orkestra Zagrebačke filharmonije pod upravom maestra Krešimira Batinića.

Utorak, 3. septembar, Sinagoga
Iako je bilo predviđeno da se programi tokom sve tri večeri u Novom Sadu, realizuju „na otvorenom“ – u Parku prisajedinjenja, koji se nalazi između Muzeja Vojvodine i Muzeja savremene umetnosti, prvo veče, zbog kiše, organizator događaja u Novom Sadu i partner na projektu – Muzička omladina Novog Sada, bila je prinuđena da program izmesti u Sinagogu.
Novonastala situacija, nije se loše odrazila – ni na kvalitet izvođenja niti na odziv publike. Naprotiv. Ovaj događaj je okupio veliki broj posetilaca, koji su bili oduševljeni sjajnim izvođenjem Zagrebačke filharmonije i prilikom da besplatno prisustvuju jednom vrhunskom audio-vizuelnom spektaklu, do sada ne viđenom na novosadskoj muzičkoj sceni. Na posletku i sam prostor Sinagoge, autentičan, skladne i lepe unutrašnjosti i odlične akustike, savršeno je odgovarao programu i doprineo stvaranju jednog posebnog i nezaboravnog iskustva svim prisutnim, mnogobrojnim posetiocima.Sreda 4. i četvrtak 5. septembar, Park prisajedinjenja

Naredna dva dana isti program bio je realizovan, po planu u divnom ambijentu Parka prisajedinjenja, na otvorenom. Upravo sa ovim događajima otvoren je ovaj novi prostor, koji će, zbog svoje lepote, širine, verovatno postati omiljena lokacija za realizaciju i drugih kvalitetnih događaja u Novom Sadu.

Tokom oba dana bio je prisutan veliki broj posetilaca svih starosnih profila, koji su program pratili, kako sa montiranog gledališta, tako i sa klupa, trave, terase susednog muzeja…