Muzička omladina Novog Sada kupila je klavir od sredstava Evropske unije, u okviru projekta FILMHarmonia, finansiranog sredstvima INTERREG IPA II programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta, pored unapređenja prekogranične saradnje posredstvom inovativnog i atraktivnog kulturnog programa – emitovanja nemih filmova Čarlija Čaplina uz  fantastično živo izvođenje muzike Zagrebačke filharmonije, koji je premijerno prikazan u Novom Sadu od 3. do 5. septembra, a potom u Iloku, dok će u 2020. godini biti realizovan u Subotici i u Vukovaru, jeste  i poboljšanje uslova i kvaliteta rada partnera. Muzička omladina Novog Sada, koju je za partnera na projektu FILMHarmonia odbrao glavni nosilac projekta – Zagrebačka filharmonija, izabrala je klavir.U petak, 20. septembra u Sinagogi, sa početkom u 11,00 časova, zvanično je uručen zlatni ključić novog koncertnog klavira Muzičkoj omladini Novog Sada.

Ispred glavnog predstavnika klavira marke Kawai u Srbiji – preduzeća SMS Music,  Sead Lorbek, predao je zlatni ključ koncertnog klavira Shigeru Kawai EX-L , sekretaru Muzičke omladine Novog Sada, Milanu Raduloviću.

Prvi koncert na novom klaviru održan je 10. oktobra u Sinagogi. Dobrodošlicu novom muzičkom instumentu poželeli su ugledni novosadski pijanisti i ansambli, a ulaz na koncert je bio besplatan za sve posetioce.

Muzička omladina Novog Sada, organizator koncerta i vlasnik novog klavira je želela da njegova karijera započne zvucima…prstima eminentnih umetnika s novosadske muzičke scene, verujući da da će se dolaskom novog, dragocenog muzičkog instrumenta u naš grad povećati broj kvalitetnih umetničkih dešavanja u našem gradu i obogatiti naša muzička scena.