No comments yet

U utorak 21. aprila kada je trebalo da počne Nomus emitujemo snimak iz naše Nomus arhive. Pridružite nam se!

U utorak, 21. aprila trebao je da počne najbolji festival umetničke muzike u našem gradu u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a dan pre da bude izveden i svojevrsni festivalski Prolog, kao uvod u sadržaj jubilarnih 40. Novosadskih muzičkih svečanosti i programe koji su brižljivo birani u skladu sa sloganom „Betoven i Heroine“.
Kako je sve nas u međuvremenu zatekla situacija #OstaniKodKuće, #StayHome, tako smo se u potpunosti prestrojili u virtuelni svet društvenih mreža i kanala, te u akcijama #BićeNOMUSa i #IOvoĆeProći ostali verni i sebi i vama.
Stoga smo ovog aprila, više nego ijednog drugog, na našim FB stranicama NOMUS Festival (Muzička omladina Novog Sada i MONS 021) skretali pažnju na najuspešnije koncerte, najinteresantnije izvođače, najveće zvezde svetske umetničke scene, koje smo imali i priliku i čast da proteklih decenija slušamo u okviru festivalskih koncerta – podsećanja na njih već traju pod nazivom #TheBestOfNomus i nastavljamo i dalje dogod traje vreme NOMUSa.
Konačno, zahvaljujući sveopštoj pandemijskoj solidarnosti, proteklih nedelja smo uspeli da novim snimcima obogatimo naš YouTube kanal, posebno zahvaljujući dugogodišnjem medijskom pokrovitelju Novosadskih muzičkih svečanosti – Radio-televizija Vojvodine, kao i Akademija umetnosti u Novom Sadu, te individualnim potezima umetnika koji su gostovali na festivalu.

Tako da 21. aprila u 20h, virtuelno, otvaramo Festival, snimkom s Nomusa 2018. kada su „Kvartet saksofona Signum“, (koji smo očekivali i ove godine) uz Vojvođanski simfonijski orkestar i britanskog dirigenta Timotija Redmonta, isto 21. aprila, izveli premijerno u Srbiji delo savremenog američkog stvaraoca Boba Micnera „Ritmovi Amerike“. Na Nomusu je ova kompozicija bila deo večeri pod nazivom „1492, dostignuća i otkrića“, posvećene američkim autorima i obeležavanju godišnjica čuvenih umetnika, između ostalih i 100 godina od rođenja Leonarda Bernstajna, pa je koncert počeo s tri plesne epizode iz Bernstajnove kompozicije On the Town.
Pozivamo vas da sutra budete s nama, kao i narednih dana kada ćemo nastaviti da emitujemo naš izbor snimaka s Nomusa i uglednih učesnika festivala.
Dobrodošli
https://www.youtube.com/watch?v=g-BBagMTOSM&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/events/269875000701457/

https://www.facebook.com/events/269875000701457/

https://www.facebook.com/events/269875000701457/

Comments are closed.