No comments yet

U nastavku Novosadskog muzičkog leta, džez koncerti na Brodu “Zeppelin”.

Pop that Swing
JM JAZZ WORLD ORCHESTRA
Dirigent i umetnički vođa: Luis BONILLA
Utorak, 30. jul 2019, Brod „Zeppelin“ (Kej žrtava racije), 21 H

ULAZ je SLOBODAN, mesta još ima, ali je broj ograničen!
Rezervacije obavezne na broj telefona: +381 63 548-337;
Rezervacija važi do 20.30H

Svetski džez orkestar Muzičke omladine (Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra), postoji šest godina i okuplja najbolje mlade džez muzičare iz celog sveta, a deluje pod umetničkim vođstvom renomiranog američkog tromboniste, kompozitora i pedagoga Luisa Bonile. Da bi bili članovi ovog ansambla, muzičari moraju proći zahtevnu audiciju, u veoma jakoj konkurenciji. Tako je od ukupno 143 prijavljena kandidata međunarodni žiri odabrao osamnaest vrhunskih mladih džezera iz četrnaest zemalja s pet kontinenata i oni čine sadašnju postavu orkestra.
Unazad nekoliko godina Svetski džez orkestar Muzičke omladine redovno nastupa i na festivalu „Jazz is Back“ u Grožnjanu, koji će postati i stalna adresa ansambla. Orkestar će ove godine biti na svojoj sesiji u Grožnjanu od 21. do 28. jula, odakle posle kreće na međunarodnu turneju, u okviru koje će posetiti i naš grad.

Četvrtak, 1. avgust 2019, Brod „Zeppelin“ (Kej žrtava racije), 21 H
NOVOSADSKI BIG BEND
Dirigent: Fedor VRTAČNIK
Vokalna solistkinja: Danka Adamov
Program: Sav taj jazz i funk

Ulaz je slobodan, ali SLOBODNIH MESTA ZA OVAJ KONCERT VIŠE NEMA!!!


Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima u regionu, od kojih izdvajamo Jelenu Tomašević, Željka Joksimovića, Masima Savića, Džibonija, Zdravka Čolića, Jelenu Tomašević, Dušana Svilara, Kornelija Kovača, Aleksandru Radović, Tanju Jovićević, Tanju Banjanin, Borisa Režaka, Sergeja Trifunovića, Sergeja Ćetkovića. Kroz koncertnu delatnost ostvario je aktivnu saradnju s Beogradskom filharmonijom (novogodišnji koncerti), Horom i orkestrom Opere Srpskog narodnog pozorišta s kojima pokreće i ostvaruje izuzetno uspešne projekte (ROCK OPERA , DISCO OPERA, TRI TENORA), kao i s medijskim kućama – RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink. Svojim kreativnim koncertnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja te programsku politiku koja prati najsavremenije svetske trendove , Novosadski big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, Vojvodine i Srbije sa tendencijom da deo svojih programa predstavi i na planiranim gostovanjima u inostranstvu. Promocija najviših umetničkih vrednosti i poziciranje na domaćoj i međunarodnoj sceni predstavljaju najvažnije ciljeve Novosadskog big benda.

Više informacija o svim programima na: www.muzickaomladina.org


Comments are closed.