No comments yet

Svetski dan muzike 21. jun posvećen mališanima

Ove godine, Muzička omladina Novog Sada se opredelila da sadržaje povodom obeležavanja 21. juna – SVETSKOG DANA MUZIKE u potpunosti posveti mališanima.

Tim povodom pozivamo decu, ali i onu veliku decu – odrasle, da nam se pridruže na sledećim programima:

SREDA, 21. jun 2017.

Svečana sala Gradske kuće, 11h

 Poulanc: Priča o Babaru, malom slonu

Izvođači:

Milica MARKOVIĆ, klavir – Danijela OLAČI, klavir – Milica JANEVSKI, narator

*Program se realizuje u saradnji sa: Francuskim institutom i Somborskim muzičkim svečanostima (SOMUS).

*ULAZ JE SLOBODAN, ali je zbog ograničenog kapaciteta sale, neophodno preuzeti GRATIS karte u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14h. rijave broja posetilaca.

Predviđeno trajanje programa: 35 minuta

***Priča o Babaru, malom slonu je nastala u mašti Sesil d Brunhof pričajući priče svake večeri svojoj deci. Njen muž Žan, inače slikar, ih je zapisao i ilustrovao 1931.godine. Oduševljeni idejom, njegovi rođaci su ga dali u štampu i taj album je odmah doživeo veliki uspeh kod dece , toliki da su nećaci Fransisa Pulanka jednog dana tražili da im ujka “odsvira » Babara“. Tako je muzički Babar nastao prvo u improvizaciji kompozitora da bi je posle zapisao i tako, posle ogromnog uspeha, svrstao među najuspešnije muzičke priče za decu uz Peću i vuka i Karneval životinja.

Kej, Brod Zeppelin                          PROMENADA NAŠEG GRADA

19,00                                              KREATIVNI POGON: Performans

20,00                                              KULTURNO SKLONIŠTE: Koncert

Kulturno sklonište je centar za muzičko obrazovanje u kojem polaznici svih generacija usavršavaju veštinu interpretiranja i stvaranja popularne muzike. Pored toga, Kulturno sklonište ima za cijl da širi znanje o istoriji muzike i kulture opšte, kao i da poboljša kvalitet pop, rok, džez i bluz scene, stvarajući kvalitetne muzičare. Pedagoški pristup u Kulturnom skloništu se takođe razlikuje od standardnog školskog pristupa, pošto se u centru podržava, ističe i neguje različitost, posebnost, autorstvo i sloboda. Podjednako se radi na jačanju individualzma i timskog duha, ali se pre svega poklanja pažnja ličnosti i afinitetima svakog polaznika. Centar su osnovali gitarista Petar Jelić i violončelistkinja Aleksandra Berček Jelić 2008. godine. Tokom 9 godina rada i više od 800 polaznika, stvorena je muzička porodica koju, kako profesori, tako i polaznici doživljavaju kao neodvojiv deo svoje svakodnevnice. Zahvaljujući takvoj energiji i radu tima kvalitetnih profesora, inače aktivnih muzičara, Kulturno sklonište je postalo jedna od najatraktivnijih škola za popularnu muziku u Srbiji.

 

Comments are closed.