No comments yet

PUŠKIN NA NOTE. Koncert za decu u Galeriji Matice srpske

Subota, 22. jun 2024. godine u 11.00 i 12.00 sati

U želji da se deci, na zabavan i prijemčiv način, približi stvaralaštvo velikog ruskog pesnika Aleksandra Puškina, velika sala Galerije Matice srpske u subotu 22. juna ponovo postaje koncertna dvorana u kojoj će se realizovati jedinstveni muzičko-scenski događaj Puškin na note, u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada, a u okviru Infant festivala.

Deca uzrasta od 5 do 15 godina, imaće priliku da uživaju u kompozicijama Arsenskog i Čajkovskog u izvedbi Tajj kvarteta. Muzičke kompozicije pratiće i posebno adaptirana glumačka interpretacija Puškinovih bajki: Bajka o ribaru i ribici i Priča o caru Saltanu. Kroz interakciju sa naratorom Milovanom Filipovićem, deca će imati priliku da saznaju zanimljivosti o piscu, kompozitorima i muzičkim instrumentima. Muzičko-scenski deo programa pratiće i ilustracije na ekranima koje će vizuelno doprineti bajkovitosti celog događaja i omogućiti deci i njihovim pratiocima da se u potpunosti prepuste stvaralaštvu velikih umetnika.

Koncerti će se održati u dva termina – u 11.00 i 12.00 sati. Maksimalan broj publike u jednom terminu je 60 dece, te su prijave obavezne putem linkova koji se nalaze ispod i dostupni su na sajtu Galerije Matice srpske, kao i Muzičke omladine Novog Sada.

U 11.00 sati: Bajka o ribaru i ribici
Link za prijavu deteta:  https://forms.gle/dyTTXM9Qc2facWDu9

U 12.00 sati: Bajka o caru Saltanu
Link za prijavu deteta: https://forms.gle/GBapAjCm5trw3Lyk6

Za više informacija publika može pozvati broj telefona 021/489-90-17 tokom radnih dana od 8.00 do 16.00 sati.

Comments are closed.