No comments yet

Projekat FILMHarmonia predstavljen na promociji u Iloku

U petak, 5. jula, u Iloku, u divnom ambijentu hotela Dunav, održana je promocija projekta FILMHarmonia, koji na jedinstveni način povezuje muzičku i filmsku umetnost, a koji je sufinansiran iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020.
Uz prisustvo predstavnika lokalnih samouprava, nosioca i partnera projekta, kao i brojnih novinara, ovaj jedinstveni događaj koji nas uskoro očekuje u našem gradu predstavili su Mirko Boch, direktor Zagrebačke filharmonije, Milan Radulović, sekretar Muzičke omladine Novog Sada i maestro Krešimir Batinić.
Glavni nosilac projekta Zagrebačka filharmonija je za svog partnera u Srbiji izabrala Muzičku omladinu Novog Sada. FILMHarmonia će se održavati u četiri grada: Iloku i Novom Sadu tokom septembra 2019, kao i u Subotici i Vukovaru tokom maja, odnosno septembra 2020. godine. U središtu projekta su projekcije kultnih nemih filmova Čarlija Čaplina „Mališan“ (1921) i „Cirkus“ (1928), a svako emitovanje pratiće živo izvođenje velikog orkestra Zagrebačke filharmonije pod vođstvom maestra Krešimira Batinića.

Projekat FILMHarmonia će započeti upravo u Novom Sadu u prvoj nedelji septembra, kada će se tokom tri dana na više različitih, otvorenih lokacija u gradu, realizovati po dve projekcije/koncerta, a ulaz će biti besplatan!
Uskoro više detalja na našem sajtu i FB stranicama. Pratite nas 🙂

Comments are closed.