No comments yet

Program za bebe u Galeriji Matice srpske/oktobar 2019 – jun 2020.

ODRASTANJE UZ UMETNOST
Galerija Matice srpske u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci i partnerstvu sa Telenor fondacijom, priređuje novu koncertnu sezonu klasične muzike za bebe i njihove roditelje, od oktobra 2019. do juna 2020. godine, u okviru projekta Odrastanje uz umetnost. U subotu 12. oktobra 2019. godine biće održana prva dva koncerta u 11.00 i 12.30 sati.
Budući da je broj mesta za koncerte ograničen, potrebno je da roditelj/staratelj koji će biti u pratnji deteta rezerviše besplatnu kartu putem onlajn formulara:
• za koncert u 11.00 sati – https://forms.gle/5CKNZiQ5mzYq2sRw7 •
za koncert u 12.30 sati – https://forms.gle/ZvHePNVrwZ7oKiNv6
Tokom prethodne školske godine, kada je Galerija otvorila svoja vrata najmlađim posetiocima, preko hiljadu novosadskih mališana ušli su u čarobni svet umetnosti i klasične muzike, pre nego što su mnogi od njih napravili svoje prve korake. U novoj sezoni koncerata muzičari Beogradske filharmonije će u 30 minuta izvoditi pažljivo odabrane klasične kompozicije, koje su po dinamici i sadržaju prilagođene najmlađim posetiocima. Sada, već tradiocionalno, jednom mesečno prostor Galerije dobija novi izgled – ulazni hol se pretvara u parking za kolica, a velika sala postaje muzička dvorana u kojoj bebe mogu slobodno da uživaju slušajući najlepše klasične kompozicije, asistirajući muzičarima svojim pokretima, plačom, prvim rečima i tapšanjem.
Svaka beba dobija na poklon radosnicu Beba u Galeriji. Prvi koraci uz umetnost koja beleži i čuva dragocene uspomene prvih susreta sa kulturom i umetnošću. Nakon koncerta, roditelji sa najmilijima mogu uživati i u interaktivnim aktivnostima – ostavljajući bojama bebin otisak na platnu ili fotografisanjem ispred panoa, stvarajući uspomenu na bebin prvi dolazak u Galeriju. Ova jedinstvena „umetnička dela” biće posebno predstavljena na poslednjem koncertu u junu 2020. godine, kako bismo zajedno uživali posmatrajući odrastanje uz umetnost naših najmlađih posetilaca.
Pored koncerata klasične muzike, Galerija Matice srpske je prošle godine postala prvi muzej u Srbiji koji je prilagođen potrebama roditelja sa bebama – na raspolaganju su fotelja za dojenje i hranjenje, povijalica za bebe, kao i igračke u Dečjoj sobi. Svakog utorka ulaz u Galeriju Matice srpske je za roditelje sa bebama slobodan, a najmlađima je omogućeno puženje, igranje, plakanje, smejanje i uživanje u umetnosti.
Neka vaše bebe zajedno sa nama otkriju svet slike i zvuka!

Comments are closed.