No comments yet

Online koncert „La Vie En Rose“

U nastavku Online koncerata Muzičke omladine Novog Sada u subotu 2. maja 2020, u 20,00 časova emitovaćemo Novogodišnji gala koncert koji je održan prošle godine u Srpskom narodnom pozorištu.
„La Vie En Rose“
Myrtill Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar
Dirigent: Džijan Emin
Gost programa: Kőrösi István, glumac Novosadskog pozorišta – Ujvideki Szinhaz
https://www.youtube.com/watch?v=grM_v6KAvlA


Kreiranje i organizovanje novogodišnjih gala koncerata jedna je od brojnih aktivnosti Muzičke omladine Novog Sada. Naš dugogodišnji i omiljeni partner na ovim programima je Vojvođanski simfonijski orkestar. Mnogo zajedničkih koncerata je iza nas, pa tako i ovih kreiranih u skladu sa svečanom i radosnom atmosferom uoči Nove godine, kada se trudimo da našim posetiocima, sada već dugi niz godina, priredimo kvalitetne i atraktivne programe, kao i da dovedemo zanimljive i ugledne soliste. Da u tome uspevamo govore pune dvorane i često unapred raspodati ovi koncerti. U tome svakako ima udela i nešto popularniji repertoar i široki raspon muzičkih pravaca koji su zastupljeni na gala koncertima. Pored klasike čulo se u dosadašnjim programima i filmske i cross over muzike, džeza, popa, a poslednji put, 22. decembra 2019. godine u Srpskom narodnom pozorištu, i francuskih šansona. Baš zbog toga je „La Vie En Rose“ bio naziv ovog programa gde su se našle i čuvene, nezaboravne melodije Edit Pjaf, Mišela Legrana i Žaka Brela, a u fantastičnom izvođenju višestruko nagrađivane džez pevačica iz Mađarske Mirtil i našeg Vojvođanskog simfonijskog orkestar. Specijalne aranžmane za glas i orkestar napravio je ugledni makedonski umetnik Džijan Emin, koji je i dirigovao koncertom.
Budite s nama. Uživajte u koncertu.
*Emitovanje koncerta ostvaruje se u saradnji s Radio-televizijom Vojvodine, a realizuje se u okviru projekta / akcije I OVO CE PROCI.

Comments are closed.