No comments yet

Odrastanje u Gradu kulture – Koncerti za bebe i decu

Svake subote od 19. marta do 21. maja 2022, u Galeriji Matice srpske
Ideja projekta Odrastanje u Gradu kulture jeste da se realizacijom posebno osmišljenih aktivnosti za bebe i decu, najmlađim sugrađanima pruže prva iskustva susreta s različitim vidovima umetnosti i kulture u specifičnoj muzejskoj atmosferi. Projekat je finansiran od strane Evropske prestonice kulture i realizuje ga Galerija Matice srpske u saradnji s Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada.

U godini titule Evropske prestonice kulture i bebe i deca imaju priliku da uživaju u raznovrsnom umetničkom programu i da zajedno sa svojim drugarima odrastaju uz umetnost i kulturu.

Od 19. marta do 21. maja 2022. godine svake subote, prostor Galerije Matice srpske pretvaraće se u jedinstvenu muzičku dvoranu, a Muzičari Beogradske filharmonije i oni koje je odabrala Muzička omladina Novog Sada izvodiće pažljivo osmišljen program klasične muzike za najmlađe. Uz zvuke različitih instrumenata koji će se vioriti prostorom, bebe od 0 do 4 godine i deca od 5 do 10 godina, slušajući muziku i slobodno se krećući, imaće prliku da istražuju umetnički svet oko sebe. Pored uživanja uz klasičnu muziku, bebe, deca i roditelji moći će i da stvaraju uspomene – fotografisanjem ispred panoa, crtajući i ostavljajući bojene otiske na platnu.

Ko? Bebe od 0 do 4 godine
Kada? Svake subote od 19. marta do 21. maja u 11.30 sati

Ko? Deca od 5 do 10 godina
Kada? Svake subote od 19. marta do 21. maja od 12.30 sati

*Kao uspomenu na posetu Galeriji, bebe na poklon dobijaju radosnicu Prvi koraci u Gradu kulture, a deca dečju publikaciju Moj Grad. Novosadske umetničke priče.

Comments are closed.