No comments yet

ODLOŽEN tradicionalni ciklus koncerata NOVOSADSKO MUZIČKO LETO

Jedna od prepoznatljivih i značajnih letnjih manifestacija pod pokroviteljstvom grada Novog Sada, a u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, trebalo je ove godine da se dešava od 31. jula do 9. avgusta.
Koncerti na otvorenom, koji daruju poseban štimung, brižljivi odabir renomiranih izvođača i ležerniji žanrovski koncept, bili su i ovaj put vodeće smernice u osmišljavanju ove poznate letnje manifestacije. Tako su pored umetničke, planirani i programi etno i džez muzike, a u izvođenju uglednih domaćih solista i ansambala. Prostor koji smo ove godine odabrali za realizaciju naših sadržaja je divno dvorište Gimnazije „J. Jovanović Zmaj“.
Nažalost , Novosadsko muzičko leto (kao i brojni drugi događaji i festivali u gradu, zemlji i šire) čeka. Svakodnevno pratimo dešavanja i nadamo se ćemo sve ono na čemu smo brižljivo i vredno radili u proteklom periodu i pored neizvesne situacije, ipak do kraja uspeti i da ostvarimo. Iako nam se u ovom trenutku čini nesuvislim precizno objavljivanje novog termina naše manifestacije, mi ćemo biti spremni da je organizujemo čim se situacija s epidemijom virusa kovid-19 popravi, naravno uz strogo poštovanje svih propisanih mera zaštite, odnosno ne dovodeći u pitanje bezbednost i zdravlje naših sugrađana.
Nadamo se da čekanje neće biti predugo i da ćemo jesen dočekati bogatiji za nova, divna i živa slušna iskustva.
Verujemo da baš kao i nama i našim posetiocima, ali i svim ljubiteljima umetnosti, u ovom izuzetno teškom vremenu, itekako nedostaju lepi, plemeniti, kulturni sadržaji.
Navijamo da ih uskoro bude.
Do tada vas pozivamo da nas pratite na našim FB stranicama i You Tube kanalu, gde ćemo, uz kratke komentare, objavljivati snimke nekih naših značajnih i lepih letnjih koncerata, koji su održani tokom prethodnih godina.

Comments are closed.