No comments yet

Od 14. decembra do 11. januara ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“

Muzička omladina Novog Sada najavljuje početak tradicionalane manifestacije koju organizuje već preko dvadeset godina, nastojeći da kvalitetnim koncertima ulepša i obogati svojim sugrađanima period božićno-novogodišnjih praznika i po gregorijanskom i po julijanskom kalendaru. Vremenom je ciklus “Božićno-novogodišnji koncerti” stekao izrazitu popularnost među publikom i svoje stalne posetioce.
I ove godine očekuje nas bogat, raznovrstan i kvalitetan program – pet različitih koncerata poznatih i popularnih solista i ansambala iz Hrvatske, Mađarske, Francuske i naravno iz naše zemlje. Duhovna, umetnička muzika, ali i džipsi džez i francuske šansone, kao i zvuci dalmatinske klape, deo su ovogodišnje manifestacije posvećene božićno-novogodišnjim praznicima.
Za sve koncerte s ovogodišnjeg programa vlada veliko interesovanje. Pojedini programi su već rasprodati, a i preostali samo što nisu! Zato nemojte mnogo da se premišljate, već odaberite koncerte koje želite da čujete i kupite na vreme karte.
U nastavku pogledajte program:

Subota, 14. decembar, Sinagoga, 20h
DIVNA Ljubojević & Ansambl MELODI
Njen glas ljubitelji i istaknuti muzički stručnjaci nazivaju anđeoskim. Zajedno sa svojim ansamblom MELÓDI, nakon koncerta u Moskvi u Hramu Hrista Spasitelja, Divna nastavlja svoju predbožićnu seriju koncerata pod nazivom Vitlejemska Zvezda, koncertom i u našem gradu. Njena impozantna biografija svrstava je u red najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine čiji su umetnički dometi prepoznati širom sveta i potvrđenim brojnim nagradama.
KONCERT JE RASPRODAT!

Nedelja, 15. decembar, Sinagoga, 20h
FRANO Lasić & Klapa SMRIKA
„Tokom koncerta putovaćemo zajedno kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane…”, najavljujući koncert objašnjava Frano, dodajući da će se na repertoaru još naći i poznati strani hitovi, koji su se pevušili uz radio Luksemburg, kao i oni stari, svima nama poznati domaći, koji su se slušali sa singl i lp ploča, ali i populare klapske dalmatinske pesme. Publika će uživati i u nezaobilaznim evergin hitovima „Zagrljeni” i „Volim te budalo mala”, a sve to uz pratnju dalmatinske klape Smrika.

Utorak, 17. decembar, Galerija Matice srpske (Trg Galerija 1), 20h
ANETA Ilić, sopran
BORISLAV Čičovački, oboa
LIDIJA Stanković, klavir
SRĐAN Sretenović, violončelo
Naši ugledni umetnici s bogatim i uspešnim međunarodnim karijerama prirediće program posvećen velikanu baroka – Johanu Sebastijanu Bahu, s odabranim arijama za sopran, obou i kontinuo.

Novogodišnji gala koncert – LA VIE EN ROSE
Nedelja, 22. decembar, Srpsko narodno pozorište, 20h
MYRTILL Micheller & Vojvođanski simfonijski orkestar
Dirigent: DŽIJAN Emin
Višestruko nagrađivana džez pevačica iz Mađarske, koja peva podjednako savršeno na više jezika – Mirtil Miheler će se prvi put predstaviti našoj publici izvođenjem francuskih šansona, gde su neizostavne i pesme čuvene Edit Pjaf, kao i Mišela Legrana i Žaka Brela. Nezaboravne melodije slušaćemo u specijalnim aranžmanima, koje je napravio ugledni makedonski umetnik Džijan Emin, koji će i dirigovati koncertom. Kao gost programa nastupiće glumac Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz – Ištvan Kereši, ovaj put u ulozi pevača.

Subota, 11. januar 2020, Sinagoga, 20h
ASSEO Quartet i specijalni gosti
Gipsy Jazz Feaver
DANIEL Asseo, gitara
GUILLAUME Juhel, grupa ZAZ, gitara
MATTEO Gallus, violina
FEDOR Ruškuc, kontrabas
ANA Stayer, vokal
Virtuozne teme i intenzivne improvizacije dve gitare, violine i kontrabasa doneće autentičan zvuk džez-manuša i parisku atmoferu. Grupu vodi gitarista Danijel Aseo (Daniel Asseo), koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend „Palinka“, s kojim je izdao tri albuma i nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu…Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, s primesama istočnjačkog zvuka. Na koncertu će nastupiti i strastveni gitarista grupe ZAZ – Gijom Žuel, virtuoz na violini – Mateo Galus i Ana Štajer (Stayer), koja će svojim očaravajućim glasom upotpuniti ovaj muzički događaj.


Comments are closed.