No comments yet

NOVOSADSKO MUZIČKO LETO 2016! završne pripreme su u toku…

Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, će biti otvoren 29. jula koncertom fantastičnog dua u sastavu Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. Sve do 20. avgusta Novosađane očekuju zanimljivi i kvalitetni koncerti koje će izvoditi umetnici iz Srbije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Sjedinjenih Američkih Država i Argentine.

»Matija svira Arsena« naziv je programa koji će za Novosađane prirediti džez pijanista Matija Dedić. Pesme s istoimenog albuma – nagrađenog sa čak 4 nagrade »Porin« ove godine, su osetljivo muzičko putovanje koje je Matija posvetio pesmama svog oca – jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića. I Kvartet „Tango Jazz“ iz Argentine, koji prema rečima slavnog harmonikaša Rišara Galijana pravi savršenu fuziju tanga i džeza, je samo jedan u nizu vrsnih i uglednih međunarodnih ansambala koji će se predstaviti na Novosadsakom muzičkom letu – ovoj tradicionalnoj i uveliko prepoznatljivoj manifestaciji u našem gradu.

Predviđeno je da se gotovo svi programi održe u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu.

Uskoro detaljnije informacije o programima i prodaji ulaznica…pratite nas 

Comments are closed.