No comments yet

Novosadske muzičke svečanosti 2020. od 21. do 28. oktobra

Ove godine, najugledniji i najznačajniji Međunarodni festival umetničke muzike u našoj zemlji – Novosadske muzičke svečanosti, posvećen je velikim godišnjicama i UmetnicAma. Jubilarno 40. izdanje Nomusa obeležiće, s jedne strane, izvođenja brojnih kapitalnih dela jednog od najvećih kompozitora svih vremena – Ludviga van Betovena, a povodom 250 godina od njegovog rođenja, a s druge, učešće značajnog broja pripadnica lepšeg pola u ulogama solistkinja, članica ženskih ansambala i kompozitorki.
Betoven i Heroine je moto ovogodišnjeg Nomusa koji se sastoji od 10 brižljivo kreiranih programa i sjajnih izvođača iz naše zemlje, kao i iz Austrije, Belgije, Rusije, Jermenije i Litvanije. Programi će se održavati u Sinagogi, Svečanoj sali Matice srpske i Srpskom narodnom pozorištu.
Detalji o programi i učesnicima uskoro na našem sajtu. Pratite nas !

Prodaja ulaznica počinje u utorak, 6. oktobra i to on-line na linku: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login kao i lično u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h. Za koncerte koji se održavaju u Srpskom narodnom pozorištu karte se kupuju na blagajni pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 520-091), radnim danima od 10h do početka predstava.

* Organizator festivala je Muzička omladina Novog Sada, a generalni pokrovitelj Grad Novi Sad. Festival Nomus pomogli su i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Austrijski kulturni forum.

Comments are closed.