No comments yet

Na Novosadskom muzičkom letu „džeziramo“ na Brodu „Zeppelin“, na Dunavu.

Utorak, 30. jul 2019, 21 H
JM JAZZ WORLD ORCHESTRA
Dirigent i umetnički vođa: Luis BONILLA

Svetski džez orkestar Muzičke omladine (Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra) okuplja najbolje mlade džez muzičare iz celog sveta. Da bi bili članovi ovog ansambla, muzičari moraju proći zahtevnu audiciju, u veoma jakoj konkurenciji. Tako je od ukupno 143 prijavljena kandidata međunarodni žiri odabrao osamnaest vrhunskih mladih džezera iz četrnaest zemalja s pet kontinenata i oni čine sadašnju postavu orkestra.
Orkestar postoji šest godina, a do sada je nastupao na brojnim uglednim džez festivalima. Svake godine orkestar vode čuveni svetski muzičari.
Luis Bonila (Bonilla), umetnički vođa Svetskog džez orkestra Muzičke omladine, poreklom je iz Kostarike. Svirao je s velikanima, kao što su Makoj Tajner, Dizi Gilespi, Lester Boui, Tom Harel, Fredi Habard, Astrud Gilberto, Vili Kolon i mnogim drugima. Poslednje dve godine nastupa na turnejama s Filom Kolinsom. Bio je redovni predavač na Muzičkom učilištu Menhetna i Konzervatorijumu Nove Engleske, a od ove godine redovni je profesor džez odseka na Univerzitetu za umetnostu Gracu.

Četvrtak, 1. avgust 2019, 21 H
NOVOSADSKI BIG BEND
Dirigent: Fedor VRTAČNIK
Vokalna solistkinja: Danka Adamov
Program: Sav taj jazz i funk

Svojim kreativnim koncertnim nastupima uz visok kvalitet izvođenja te programsku politiku koja prati najsavremenije svetske trendove, Novosadski big bend je postao nezaobilazni činilac u kulturnom životu Novog Sada, Vojvodine i Srbije. Tokom proteklih 16 godina rada orkestar je priredio 400 koncerta, nastupajući na brojnim i raznovrsnim kulturnim manifestacijama u zemlji i u inostranstvu i sarađujući s mnogim renomiranim umetnicima od kojih izdvajamo Jelenu Tomašević, Željka Joksimovića, Masima Savića, Džibonija, Zdravka Čolića, Jelenu Tomašević, Dušana Svilara, Kornelija Kovača, Aleksandru Radović, Tanju Jovićević, Tanju Banjanin, Borisa Režaka, Sergeja Trifunovića, Sergeja Ćetkovića. Kroz koncertnu delatnost ostvario je aktivnu saradnju s Beogradskom filharmonijom (novogodišnji koncerti), Horom i orkestrom Opere Srpskog narodnog pozorišta s kojima pokreće i ostvaruje izuzetno uspešne projekte (ROCK OPERA , DISCO OPERA, TRI TENORA), kao i s medijskim kućama – RTV Srbije, RTV Vojvodine, RTV Pink.

Ulaz na koncerte je SLOBODAN!

Comments are closed.