No comments yet

Muzička omladina Novog Sada dobitnik srebrne medalje „Jovan Đorđević“

U znak zahvalnosti za negovanje dugogodišnje i uspešne saradnje u koncertno-scenskom izvođaštvu, ovo divno priznanje dodeljene je MONS-u 28. marta na Dan obeležavanja Srpskog narodnog pozorišta.
Povezanost Muzičke omladine Novog Sada i Srpskog narodnog pozorišta je duboka i višeznačna. Mnogi „pozorišni“ umetnici bili su i bliski saradnici MONS-a i ostavili značajan i trajni pečat u istoriji ovog udruženja, poput maestra Imre Toplaka, Ženje Gvozdanovića, Vere Kovač-Vitkai i mnogih drugih. Osim toga i naša rukovodstva su se preplitala – Miloš Hadžić i Stevan Divjaković dva bivša upravnika Srpskog narodnog pozorišta bila su i nekadašnji predsednici Muzičke omladine Novog Sada.
Brojni uspešni projekti upisani su u zajedničke biografije MONS-a i SNP-a, a svedočanstva nastavka ove, za kulturu grada i domaću umetničku scenu, dragocene saradnje su i dva programa na predstojećem Nomusu 2018. Srpsko narodno pozorište biće tako mesto na kojem će započeti, ali i na kojem će se završiti ovogodišnje izdanje ove najznačanije međunarodne manifestacije u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Comments are closed.