No comments yet

LP Duo predstavio je u petak, 20. septembra album „Duality“, u izdanju Universal Music Serbia, koji će 11. oktobra imati prilike da čuje i publika u Novom Sadu.

„Duality“ po prvi put na jednom mestu okuplja autorske kompozicije pisane za izvođenje na hibridnim klavirima LP Dua, potpuno novom instrumentu razvijenom tokom istraživačkog projekta Quantum Music, koji prvi put u takvu vezu dovodi muziku i kvantnu fiziku.
Dolazak izdanja „Duality“, LP Duo je u prethodnom periodu najavio sa tri singla – „Analog Love“, „Prince de Galles“ i „Lemon, Honey, Ginger“. Ove, ali i sve druge nove kompozicije, duo će izvesti na koncertu u Sinagogi u Novom Sadu, 11. oktobra sa početkom u 20,00 časova.
Ulaznice za koncert se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h i On-line na: www.muzickaomladina.org
Cena karata: 700,00 dinara parter sredina i 500,00 dinara parter sa strane/Student, đaci i penzioneri imaju popust 50% na redovne cene ulaznica.


„Delovalo nam je kao super ideja da nazivom albuma direktno opišemo motiv koji nas je pratio tokom cele karijere u različitim formama, a to je dualnost“, objašnjavaju Sonja i Andrija. „U našem slučaju, ona ne deluje kao nešto što je crno ili belo, čak ni u situacijama digitalno – akustično ili čak muško – žensko. Umesto toga, trudimo se da zađemo dublje u propitivanje tih odnosa, kao i momenata balansa. Na kraju, iako se centri teže menjaju, balans je uspostavljen konstantno“.
Kao LP Duo, Sonja i Andrija su do sada svirali kompozicije drugih kompozitora. Interpretacija svoje muzike je za njih nešto posebno, jer, kako kažu tu se opet nailazi na momenat dualnosti između komponovanja i izvođenja komponovanog…tu se daje nešto više sebe.
Izdanje „Duality“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://lpduo.lnk.to/Duality

Comments are closed.