No comments yet

Koncert NOTE PRIJATELJSTVA u sredu 28. oktobra 2015

U okviru Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Italije
Konzervatorijum „Đuzepe Tartini“ u Trstu, Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i
Akademija umetnosti u Novom Sadu
pozivaju vas na:

KONCERT
NOTE PRIJATELJSTVA

NACIONALNI SIMFONIJSKI ORKESTAR STUDENATA
ITALIJANSKIH KONZERVATORIJUMA
Dirigent:
Đuzepe Gracioli (Italija)
Solista:
Irena Josifoska, violončelo (Srbija)

Program:
O. Respigi, E. Elgar, N. Rota

Ponedeljak, 26. oktobar 2015. u 20.00 časova
BEOGRAD, Zadužbina Ilije M. Kolarca

Sreda, 28. oktobar 2015. u 20.00 časova
NOVI SAD, Sinagoga

Ulaz na koncerte je slobodan.

Suorganizatori: Fondazione Teatro Lirico G. verdi (Trst), Zadužbina Ilije M. Kolarca (Beograd), Muzička omladina Novog Sada

Nacionalni simfonijski orkestar italijanskih konzervatorijuma osnovan je 2008. godine s ciljem da se odgovori na potrebe razvoja i promocije umetničkog i muzičkog visokog obrazovanja. Reč je o veoma značajnom umetničkom i kulturnom projektu saradnje između italijanskih konzervatorijuma u kom učestvuju najtalentovaniji studenti koji se školuju u italijanskom sistemu obrazovanja i koji za ove mlade ljude predstavlja jedinstvenu priliku za usavršavanje kao i profesionalno i životno iskustvo koje ih obogaćuje kao umetnike i kao ljude.
Tokom vremena Orkestar je sproveo mnogo prestižnih aktivnosti i realizovao značajne muzičke događaje sarađujući sa domaćim i međunarodnim umetnicima.
Ove godine, povodom projekta „Note prijateljstva“, koji se realizuje u okviru sporazuma o kulturnoj i obrazovnoj saradnji između Italije i Srbije, Orkestar će predstaviti Italiju serijom koncerata, najpre u Trstu, zatim u Beogradu i Novom Sadu.
Projektom rukovodi Konzervatorijum „Đuzepe Tartini“ iz Trsta koji je za ovu priliku angažovalo Ministarstvo obrazovanja, univerziteta i istraživanja Republike Italije.

Comments are closed.