No comments yet

Koncert Barcelona Gipsy Balkan Orchestra u Novom Sadu 14. maja gotovo RASPRODAT!

Jedinstven i savremen zvuk ovog ansambla dolazi iz posvećenog i strastvenog proučavanja melodija, sazvučja i karaktera romske, klezmer, balkanske i mediteranske muzike. U septembru 2016. godine Orkestar „Barcelona Gipsy Balkan“ je objavio svoj treći album Del Ebro al Danubio, osvajajući prvo mesto na prestižnoj top-listi „world“ muzike iz celog sveta – Transglobal World Music Chart.

Koncert benda Barcelona Gipsy Balkan Orchestra će biti održan u nedelju, 14. maja u Sinagogi sa početkom u 20,00 časova!

 Članovi orkestra:

Sandra Sangiao, vokal

Dani Carbonell, klarinet – Pere Nolasc Turu, violina

Mattia Schirosa, harmonika – Julien Chanal, gitara

Ivan Kovačević, kontrabas – Stelios Togias, perkusije

Ukoliko niste da sada, požurite da kupite karte, jer je koncert gotovo rasprodat!

Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14h!

Cene karata:

600,00 dinara – parter sa strane i 800,00 dinara – parter sredina i centralana galerija

***

Iz interpretacije ovih mladih, muzičara, koja dira pravo u srce, izbija duboko razumevanje da je njihova muzika skladna mešavina tradicija i različitih kultura, pa da samim tim ona prevazilazi sve geografske granice jer objedinjuje otiske i tragove različitih etničkih grupa: aškenaskih i sefardskih Jevreja, Roma, kao i svih naroda koji su u nekom trenutku bili deo Otomanske imperije. Članovi grupe takođe imaju različite korene i oplemenjuju bend raznovrsnim uticajima. Orkestar je do sada imao brojne uspešne nastupe u Italiji, Španiji, Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, Turskoj, Holandiji, Nemačkoj, Norveškoj, Sloveniji i Srbiji.

 

Comments are closed.