No comments yet

Izabrana lokacija za projekat Filharmonija u filmu

FILHARMONIJA U FILMU jedinstveni umetnički spektakl, koji će podjednako oduševiti i filmofile i ljubitelje umetničke muzike!
Kultni nemi filmovi Čarlija Čaplina uz uživo izvođenje muzike velikog orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vođstvom maestra Krešimira Batinića.

3. 4. i 5. septembar 2019, 20,00 časova, Novi Sad, Park prisajedinjenja u Dunavskoj ulici.
„Mališan“ (The Kid, 1921), 52 minuta
***pauza
„Pasji život“ (A Dog’s Life, 1918), 33 minuta.

Ulaz je slobodan za sve projekcije/koncerte tokom sva tri dana!
*U slučaju lošeg vremena programi će biti izmešteni u Sinagogu.


Povod za odabir muzike iz Čaplinovih kinematografskih ostvarenja, koju će tokom projekcija filmova izvoditi uživo Zagrebačka filharmonija je obeležavanje 130 godina od rođenja Čarlija Čaplina, jednog od najpoznatijih i najprepoznatljivijih lica crno-belog filma. Osim toga, Čaplinovi filmovi nose jake poruke, snažnije od onoga što se vidi na prvi pogled, a teme koje obrađuje, itekako su aktuelne i danas!
Ovaj nesvakidašnji projekat, koji povezuje muzičku i filmsku umetnost, sufinansiran je iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020, a odvijće se u četiri grada: Novom Sadu i Iloku – tokom 2019, kao i u Subotici i Vukovaru – tokom 2020. godine.
Glavni nosilac projekta FILMHarmonia, koji počinje upravo u našem gradu je Zagrebačka filharmonija koja je za svog partnera u Srbiji izabrala Muzičku omladinu Novog Sada.
Realizacija događaja u Novom Sadu ostvaruje se u saradnji s Fondacijom „Novi Sad 2021“.

Comments are closed.