No comments yet

Emitovanje koncerta Amire Medunjanin. Budite s nama!

S posebnim zadovoljstvom najavljujemo emitovanje koncerta
Amire Medunjanin, na sajtu, našim FB stranicama i Youtube kanalu!
Subota, 25. april 2020 u 20.00 časova,
Budite s nama i uživajte u koncertu.
https://www.youtube.com/watch?v=UD4a2zA5sY8
Gotovo je nemoguće najaviti i opisati ovu umetnicu, a ne spomenuti njenu iskrenu, otvorenu i duboko emotivnu interpretaciju, kao i toplinu, skromnost i neposrednost u komunikaciji s publikom. Amira Medunjanin već preko dve decenije na poseban način peva sevdalinke, otkrivajući nam njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim interpretacijama, svi pronalazimo.
Amira često zalazi i u druge žanrove i sarađuje s brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, etno, pop muzike. Tu su, između ostalih, gitaristi Boško Jović i Ante Gelo, pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasisti Zvonimir Šestak i Nenad Vasilić, ansambli kao što su Zagrebački solisti, norveški sastav „TrondheimSolistene“, Vojvođanski simfonijski orkestar, kao i čuveni violista, dirigent i kompozitor Žordi Savalj sa svojim ansamblom.
Mnogi od pomenutih muzičara za Amiru nisu samo dugogodišnji profesionalni saradnici, već i iskreni prijatelji.
Ima veoma sadržajan i gust raspored koncerata po čitavoj Evropi, Americi, Australiji i Aziji. Ne pravi razliku među publikom. Svakoj se obraduje i svaku duboko poštuje. A svi koji su je slušali, na bilo kojem kraju sveta, doživeli su čaroliju.
U Sinagogi je prvi put nastupila 17. decembra 2015. godine. Pratili su je Ante Gelo na gitari, Emin Esen na kanunu i Zvonimir Šestak na kontrabasu.
Upravo snimak s ovog koncerta gledaćemo u gore najavljenom terminu.

*Emitovanje je ostvareno u saradnji s Radio-televizijom Vojvodine, a realizuje se u okviru projekta / akcije I OVO CE PROCI.

Comments are closed.