No comments yet

Božo Vrećo 9. maja u Sinagogi

Posle tri godine ponovo u Novom Sadu!

Jedinstveni umetnik koji izvodi, stvara i doslovno živi umetnost koju je odabrao . U maju 2016. u Sinagogi, nastupio je solistički, a na najavljenom koncertu 9. maja će pevati uz pratnju dvojice vrhunskih instrumentalista!

Prodaja ulaznica počinje u sredu 27. februara u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8h do 14h.

ON LINE PRODAJA i REZERVACIJE na: www.muzickaomladina.org

Cene ulaznica: centralni parter i galerija – 1.500,00 dinara i parter sa strane – 1.200,00 dinara

***

Božo Vrećo,umetnik, interpretator i autor sevdalinki, rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Sa basistom Edvinom Hadžićem i gitaristom Dinom Šutalom osniva ansambl “Halka sa kojim objavljuje dva albuma za sarajevski Gramofon (2013. i 2015. godine).

Ubrzo potom Božo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje. Četvrti album „Pandora“ je izdao početkom 2017. godine, a odmah sledeće 2018. godine izdaje peti album pod nazivom „Melek“.

Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme.

Osim pevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Dosledan je sebi i svojoj umetnosti koju nesebično širi i deli. Svojom vokalnom interpretacijom, sevdalinku, donosi ravno u srce slušaoca. Traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe. Jedno od takvih je i novosadska Sinagoga!

Comments are closed.