New Ideas Chamber Orchestra & Gediminas Gelgotas na Nomusu 2020.

Kamerni orkestar NOVE IDEJE & kompozitor Gedimnas Gelgotas iz Litvanije nastupaju 23. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu u okviru festivala Nomus 2020.
Ovaj mladi, sedmočlani sastav, poseban je po zanimljivim i originalnim obradama kompozicija autora iz različitih muzičkih epoha u kojima često kombinuje klasične i pop idiome, kao i po korišćenju netradicionalnih tehnika sviranja na gudačkim instrumentima i neobičnoj postavci muzičara na sceni.

Koncert počinje u 20,00 časova, a na programu su dela Baha, Maksa Rihtera i Gediminasa Gelgotasa.

Prodaja ulaznica za koncert na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel. 021/520-091), radnim danima od 10h i subotom od 14h pa do početka predstava ili on-line na linku: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Cena karte: 800,00 dinara
***
Kamerni orkestar Nove ideje (New Ideas Chamber Orchestra) je osnovan 2006. po ideji jednog od najpoznatijih mladih baltičkih kompozitora Gediminasa Gelgotasa (koji i sam kao pijanista čini njegov deo). Pretežno izvodi kompozicije svog osnivača, kao i dela Rajha, Rajlija, Glasa, Tavenera, Perta, Lauridsena i Hamala. U svoj repertoar često uvodi i neke od sopstvenih „zapanjujućih” transkripcija kompozicija klasičnih autora, poput Baha i Vivaldija. Upravo s jednim takvim zanimljivim miksom dela, predstaviće se prvi put našoj publici, na festivalu Nomus.
Ansambl je za 14 godina postojanja osvojio srca brojne publike i ugled muzičke kritike širom sveta. Svoju prethodnu sezonu je obeležio fantastičnom turnejom preko tri kontinenta, čiji su vrhunci bili nastupi u Los Anđelesu, Parizu, Moskvi i Pekingu.

 

Comments are closed.