LP DUO na koncertu u Novom Sadu, 11. oktobra u Sinagogi u 20H, predstavlja novi album „Duality“, koji će za nekoliko dana biti objavljen u izdanju Universal Music Serbia.

„Dualnost će vas naučiti da suprotnosti, u stvari, postoje i delaju paralelno“ – LP Duo

“Elegancija klasike, sloboda džeza i snaga rokenrola su sinonimi za njihovu muziku”. (Carnegi Hall, Njujork 2014)

 Nemojte propustiti ovaj koncert jer LP Duo koji čine Sonja Lončar & Andrija Pavlović je  zaista  jedinstvena pojava na domaćoj muzičkoj sceni. Duo je prvobitno započeo svoju karijeru kao klasičan ansambl koji je izvodio tradicionalnu i savremenu klasičnu muziku. Ubrzo međutim počinju da eksperimentišu sa svojim instrumentima kombinujući zvuk akustičnih klavira sa zvukovima različitih analognih i digitalnih sintisajzera. Težeći da stvore novi i autentični zvuk počinju da sarađuju sa grupom kvantnih fizičara. Kao koautori i vođe umetničko-naučnog projekta „Quantum Music“, zajedno s inženjerima Draganom Novkovićem i Darkom Lazovićem, Sonja i Andrija razvijaju potpuno novi instrument – hibridni klavir. Stvarajući autorske kompozicije i svirajući na svojim hibridnim klavirima, ostvarili su svoju želju da razviju fuziju savremene klasične muzike i elektronike i da kreiraju potpuno novi zvuk. Njihov najnoviji album „Duality sadrži šest originalnih kompozicija izvedenih na dva hibridna klavira, snimljenih u Dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, a koje će imati prilike da čuje i naša publika u Novom Sadu.

***Ulaznice za koncert se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8h do 14h i On-line na: www.muzickaomladina.org. Cena karata: 700,00 dinara parter sredina i 500,00 dinara parter sa strane/Student, đaci i penzioneri imaju popust 50% na redovne cene ulaznica

Comments are closed.