Kvintet STEJSI KENT na Nomusu 2016. DŽEZ STANDARDI, na način dobitnice Bi-Bi-Sijeva džez nagrade za najbolju vokalnu umetnicu godine!

STACEY KENT QUINTET (SAD/Velika Britanija)
Stacey KENT, vokal
*Britanska džez nagrada (2001); Bi-Bi-Sijeva džez nagrada za najboljeg vokalnog umetnika (2002); nominacija za nagradu Gremi u kategoriji najboljeg vokalnog džez albuma (2009)

Jim TOMLINSON, saksofon, flauta – Graham HARVEY, klavir
Jeremy BROWN, kontrabas – Josh MORRISON, bubnjevi

Sreda, 20. april 2016,Srpsko narodno pozorište, Scena “Jovan Đorđević”, 21,00 časova

Prodaja ulaznica i informacija na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel/021 520-092) radnim danima od 10h i subotom od 14h.
On line rezervacije na: www.snp.org.rs
***
Poslednji album pod nazivom Tenderly, koji označava Stejsin povratak džez standardima objavljen je s početka ove godine i snimljen je za “Okeh /Sony Records”. Upravo numere sa pomenutog tonskog izdanja, Stejsi Kent će prezentovati publici u Novom Sadu na Nomusu. Kao posrednu vezu s festivalom Nomus, ističe se raritetan podatak da je na realizaciji Brazila, snimljenog za kuću “Erato”, Stejsi Kent radila i sa sjajnim mladim muzičarima Gudačkog kvarteta “Eben” koji su koncertom održanim 2012. u Srpskom narodnom pozorištu, izvođenjem i klasičnog, ali i džez repertoara, oduševili i publiku Novosadskih muzičkih svečanosti.

Comments are closed.