Vokalni ansambl The Boulevard Harmonists (Južnoafrička republika)

Detalji događaja

  • subota | 15.12.2018.
  • 20:00 - 21:30
  • Galerija Matice srpske (Trga galerija 1), Novi Sad
  • 021/ 452-344

Ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“
Šestočlani mešoviti vokalni a kapela sastav pod nazivom The Boulevard Harmonists slavi muziku i vrhunsko pevanje. Njegovi pevači izvode klasičnu muziku, ali i etno i pop, sa stilom, sofisticirano i s velikim umećem. Njihovi koncerti su događaji čistog muzičkog zadovoljstva!
Program kojim će se ovaj divan vokalni ansambl predstaviti našoj publici veoma je raznovrstan i obuhvata pesme s polja klasične muzike, iz narodne folklorne muzičke tradicije, ali i popularne melodije iz različitih krajeva sveta, kao i nekoliko gospel kompozicija i, za kraj, izbor božićnih pesama.

Ulaz je SLOBODAN!

Ansambl THE BOULEVARD HARMONISTS je osnovan 1994. godine, s ciljem da slavi dobru muziku i radost kvalitetnog pevanja. Visok izvođački standard koji postavlja ovaj vokalni sastav, kao i pažljivo smišljen repertoar, osiguravaju mu uspešne nastupe prepune dobre muzike i neodoljivog šarma. Ansambl je učestvova na brojnim uglednim međunarodnim takmičenjima, između ostalih u Pragu, Bratislavi, kao i u južnoafričkom gradu Cvaneu, uvek osvajajući prestižne nagrade. Poslednje priznanje u ovoj godinu upravo je zlatna medalja na Svetskim horskim igrama, održanim u Južnoj Africi. Bilo da je reč o redovnim nastupima ili onim na festivalima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, sve koncerte ovog vokalnog sastava i publika i kritika uvek sjajno prihvataju. Do sada je ovaj ansambl ostvario sedam veoma uspešnih koncertnih turneja po Evropi, kao i šest kompakt-diskova. The Boulevard Harmonists je osnovan pri kampusu Severozapadnog univerziteta u južnoafričkom gradu Počefstrumu i još uvek je njegov deo.The Boulevard Harmonists čine tri ženska i tri muška vokala: Segomotso Šupinjaneng (Shupinyaneng, sopran), Luiz Konradje (Louise Conradie, mecosopran), Lanka Stols (alt), Vilhelm Mejer (Wilhelm Meyer, tenor), Mana (Manna) Stander (bariton) i Filip (Phillip) Venter (bas). Muzički direktor ansambla je Kobus Venter.