Duo Vasil HADŽIMANOV & Bojan ZULFIKARPAŠIĆ

Detalji događaja

  • недеља | 11.10.2015.
  • 21:00 - 23:00
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021 452 344

Posle njihovog, izuzetno zapaženog i za svega nedelju dana rasprodatog, premijernog nastupa u Kolarčevoj zadužbini,1. februara 2015. Bojana i Vasila će imati prilike da čuje i novosadska publika!

Facebook Event profile image

Ova dvojica vrhunskih pijanista, svetskog glasa, spadaju u grupu domaćih džez muzičara, koji su postavili standarde u spajanju modernog džez jezika s balkanskim muzičkim nasleđem. Obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i uspešne saradnje s najvećim imenima svetske džez i moderne muzike.

Na program su autorske kompozicije i poznati komadi moderne muzike

Isti dan, (nedelja, 11. oktobar) u 17,00 časova, Bojan Zulfikarpašić će održati besplatan “Master Class” u novosadskom Studiju M, u okviru projekta RTV Vojvodine M LAB, za koji je odgovorni urednik i moderator upravo Vasil Hadžimanov. Ovo će biti jedinstvena prilika za novosadske studente muzike i same muzičare da čuju Bojanovo predavanje na temu klavira i njegovog autorskog rada.

Ulaznice za koncert po ceni od 1.000 dinara prodaju se u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel. 021 452 344), radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. ON-LINE rezervacije i prodaja ulaznica na: www.muzickaomladina.org

Pored najavljenog koncerta u Novom Sadu, Bojan i Vasil će se predstaviti drugi put i publici u Beogradu i to dan ranije – 10. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, dok će njihova “jesenja turneja” biti krunisana i nastupom u Parizu, 5. novembra, na otvaranju Jazzy Colors festival.

Više informacija o koncertu u Beogradu na: http://www.kolarac.rs/