Tri sevdaha

Detalji događaja

  • sreda | 30.06.2021.
  • 20:30 - 22:00
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Novosadsko muzičko leto 2021.
Belgrade Soul Sextet
Nikola MIJAJLOVIĆ, truba – Nenad LJUBENOVIĆ, harmonika – Stevan Bata KOVAČEVIĆ, kontrabas
Bojan MLADENOVIĆ, klavir –  Dmitri IVANILOV, perkusije – Jelena JAKOVLJEVIĆ, vokal

Godine 2017. šest uglednih umetnika i profesora iz sfere klasične muzike.okupila se s ciljem da poveže naizgled nespojivo – džez, tango i tradicionalnu balkansku muziku. Zajedničku nit pronašli su u sevdahu.
„Sevdah predstavlja stanje uma i tela kako velike sreće tako i duboke tuge. On je iskazan najosećajnijim melodijama koje izvodimo kroz instrumentale u prva dva dela koncerta – čuvenim džez i tango kompozicijama, dok treći deo koncerta započinje jednom od najpoznatijih sevdalinki „Ah što ćemo ljubav kriti…”.

Ulaznice u prodaji od 7. juna u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa
on-line prodaja do 27.06. na: www.muzickaomladina.org
Cena karte: 500,00 dinara

https://www.youtube.com/watch?v=5yV_wyDoB60
***
Belgrade Soul Sextet do sada je ostvario niz koncerata u našoj zemlji i u inostranstvu, kao i značajnih umetničkih saradnji. Jedan od njegovih poslednjih uspešnih nastupa je koncert na čuvenom Međunarodnom muzičkom festivalu u Riva del Garda u Italiji, 2019. godine. Vođa sastava Belgrade Soul Sextet je profesor trube, docent Nikola Mijajlović. Pored njega tu su i Nenad Ljubenović profesor harmonike, dr Stevan Bata Kovačević profesor kontrabasa, pijanista i profesor Bojan Mladenović, perkusionista Dmitri Ivanilov i vokal i vanredni profesor flaute na Fakultetu umetnosti u Nišu,  dr Jelena Jakovljević.