Tango Jazz Quartet (Argentina) – u čast velikom Pjacoli

Detalji događaja

  • понедељак | 16.08.2021.
  • 20:30 - 22:00
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Novosadsko muzičko leto – Koncert +
Martín Rao de Vita, električni bas – Horacio Acosta, klavir
Mauricio Pasculli, bubnjevi – Gustavo Firmenich, klarinet, tenor saksofon

Ove godine, obeležava se 100 godina od rođenja jednog od najosobenijih argentinskih kompozitora XX veka, muzičkog revolucionara i inovatora novog tango žanra i nezaboravnog bandoneoniste – Astora Pjacole.

Tango Jazz Quartet iz Buenos Ajresa, dolazi drugi put u Novi Sad upravo da oda počast, ovom majstoru tanga i, kako ističu članovi ansambla, „njihovom velikom uzoru i učitelju”.

„Na koncertu ćemo napraviti jednu malu melodijsku turneju. Predstavićemo upečatljive teme Pjacoline muzike, kao i neke ključne primere tanga, koji su prethodili njegovoj revoluciji, u čijoj suštini stoji fuzija tanga, klasične muzike i džeza. U toku koncerta, slušaoci će čuti svu raskoš, sentiment, temperament tanga, ali na teritoriji džeza. Možda će ponekad zvučati da smo se od nje malo više udaljili, ali je, ipak, nećemo napustiti”.

Prodaja ulaznica za koncert počinje 1. avgusta, a cena karte će iznositi 600,00 dinara.

U osnovi muzike argentinskog sastava Tango Jazz Quartet je smeša melodijskih i ritmičkih obrazaca tanga i harmonija i improvizacije džeza. Tango Jazz Quartet ostvario je 23 turneje i svirao u preko 30 zemalja sveta. Muzika koju ansambl izvodi neposredno i lako pronalazi put do srca slušalaca, ali i cenjenih umetnika, poput Rišara Galijana koji je slušajući ih izjavio: „Ovo je prvi put da sam čuo neverovatnu fuziju džeza i tanga koja ima smisla i zvuči savršeno“!