SEOBE – Novi Sad EPK 2021: Vojvođanski simfonijski orkestar & The best of Novi Sad 3

Detalji događaja

  • четвртак | 17.02.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Solisti:
Rita Kinka, klavir
Robert Lakatoš, violina
Dirigent:
Aleksandar Marković, šef-dirigent Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Na programu:
Henrik Vijenjavski: Koncert za violinu i orkestar u fis-molu
Aleksandar Skrjabin: Koncert za klavir i orkestar u fis-molu
Stevan Divjaković: Balkanska fantazija
Aleksandar Skrjabin: Simfonija br. 4

Kao i na prethodna dva koncerta Vojvođanskog simfonijskog orkestra tokom februara meseca pod nazivom „The best of Novi Sad“, a koji su deo programskog luka SEOBE, Fondacije Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022, i na ovom trećem, poslednjem, će svirati dvoje umetnika, na koje je naš grad izuzetno ponosan.
Interpretacije Rite Kinke karakterišu specifčan stil sviranja pun senzibiliteta i sugestivnosti i odabrana dela najzahtevnijeg klavirskog repertoara. Ostvarila je preko 800 resitala i nastupa s mnogobrojnim uglednim orkestrima u skoro svim evropskim zemljama, kao i van evropskog kontinenta. Bavi se i pedagoškim radom na Akademiji umetnosti Novi Sad kao redovni profesor za glavni predmet klavir.
Svetski umetnici i kritičari za Roberta Lakatoša kažu da je jedan od najperspektivnijih violinista svoje generacije, što ovaj umetnik neprestano dokazuje ostvarujući brojne nastupe na međunarodnoj muzičkoj sceni i osvajajući najviša priznanja na prestižnim violinskim takmičenjima.
***
Ulaznice za koncert se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak konceta na mestu održavanja.
On-line rezervacije na: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login
Cena karte: 1.000,00 dinara. Studenti, đaci i penzioneri imaju 50% popusta