SEOBE – Novi Sad EPK 2021: Vojvođanski simfonijski orkestar & The best of Novi Sad

Detalji događaja

  • sreda | 02.02.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Solistkinje:
Aleksandra Šuklar, perkusije, marimba
Irena Josifoska, violončelo
Dirigent: Ejub Gulijev
Na programu su dela Šulca, Garajeva, Šostakoviča i Čajkovskog

Ovo je prvi od ukupno tri različita koncerta koje će Vojvođanski simfonijski orkestar priređivati tokom februara meseca pod nazivom „The best of Novi Sad“, a koji su deo programskog luka SEOBE, Fondacije Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022. Osnovna misija planiranih koncerata je da pokažu da su u našem gradu rođeni i stasavali brojni talenti, koji su oblikovali i razvijali svoje umeće u svetu, a onda gradili i izgradili sjajne međunarodne muzičke karijere.
Među njima su i dve darovite mlade umetnice, Aleksandra, koja trenutno živi u Austriji i Irena, koja boravi u Nemačkoj, a koje nas svojim uspesima već godinama na najlepši i najbolji mogući način predstavljaju u svetu. Iako sviraju u najuglednijim svetskim dvoranama i sarađuju s vrhunskim umetnicima i ansamblima uvek se s posebnim zadovoljstvom i velikom odgovornošću vraćaju na scenu svog grada i novosadskoj publici.

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, on-line na: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login, kao i dva sata pred početak konceta na mestu održavanja.
Cena karte: 1.000,00 dinara. *Studenti, đaci i penzioneri imaju 50% popusta