PROMENADA NAŠEG GRADA – Svetski dan muzike 21. jun

Detalji događaja

  • utorak | 21.06.2016.
  • 19:00 - 23:59
  • Brod "Zeppelin", Kej Žrtava racije, Novi Sad
  • 021/452 344

Tri godine zaredom, Muzička omladina Novog Sada, pod sloganom PROMENADA NAŠEG GRADA, na brodu „Zeppelin“ organizuje programe povodom SVETSKOG DANA MUZIKE – 21. juna!
Drugačiji od uobičajenih muzičkih festivala, Svetski dan muzike je događaj besplatan za publiku i otvoren za sve učesnike – amatere i profesionalce koji žele javno da nastupe. Dan muzike „dopušta“ svu žanrovsku i stilsku raznovrsnost s ciljem slavljenja muzike same pred širokim auditorijumom.
Tako će i Novi Sad biti jedna od brojnih muzičkih stanica postavljenih u Evropi i svetu, gde će se promovisati muzika!
Popularne numere iz sveta klasične, ali i izvorne muzike, posetioci će slušati s keja, dok će male i velike scene biti postavljene na Brodu „Zeppelin“. No, za treći program, svi koji su raspoloženi za igranje, pozvani su i na sam brod.

PROMENADA NAŠEG GRADA: Koncerti u povodu obeležavanja Svetskog dana muzike

Utorak, 21. jun 2016.
Brod “Zeppelin”, Kej žrtava racije, Novi Sad

19,00 OMLADINSKI DUVAČKI ORKESTAR NS- ZR
Dirigenti: Olga Bogdanović i Branislav Gagić
Program: Latin Gold, ABBA Gold…

19,30 VELIKI NARODNI ORKESTAR RT VOJVODINE
Umetnički rukovodilac: Mića JANKOVIĆ
Koncertmajstori: Lučijan PETROVIĆ, violina – Tol Đula, violina
Program: tradicionalna muzika naših prostora…

20,30 BOŠKO DUDVARSKI & OLDTIMERS BAND
Program: muzika za “đusku”: Tina Turner, Moloko, Aretha Franklin, Gloria Gaynor, Amy Winehouse, Queen, Elvis Presley, David Bowie, Joe Cocker, Barry White…

DOBRO DOŠLI!!!!
***
Kolevka Svetskog dana muzike je Francuska. Dan letnje ravnodnevnice 21. jun proglašen je Danom muzike 1982. godine, na predlog Žaka Langa nekadašnjeg ministra kulture, i tada su prvi put koncerti profesionalaca i amatera, klasičara i rokera, etno muzičara i džezera okupirali ulice, trgove i parkove u mnogim gradovima širom Francuske. Tri godina posle, 1985. Dan muzike se obeležava i u Atini i to u godini kada je kreirana i Evropska prestonice kulture i kada je Atina postala prvi grad koji je proglašen evropskim kulturnim središtem. No, tek destak godina kasnije ovaj događaj počinje da se slavi širom Evrope i sveta.