Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije

Detalji događaja

  • subota | 30.12.2017.
  • 20:00 - 22:00
  • Sprsko narodno pozorište, sala "Jovan Đorđević"; Pozorišni trg 1, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Muzička omladina Novog Sada s velikim zadovoljstvom najavljuje:

Novogodišnji koncert BEOGRADSKE FILHARMONIJE i maestra ALANA BJELINSKOG

Na muzičko putovanje kroz hitove najčuvenijih filmskih ostvarenja vodi nas naš najbolji nacionalni orkestar i maestro Alan Bjelinski.

Publika će osim u ovom nezaboravnom muzičkom događaju uoči „lude“ novogodišnje noći imati prilike da u toku pauze i nakon koncerta uživa i u kvalitetnim vinima Vinarije Erdevik gde se proizvodnja vrhunskih vina radi isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava.

“Ugledamo se na tradiciju, poštujemo podneblje i pravimo vina za budućnost”. Vinarija Erdevik

Koncert je R A S P R O D A T !!!

manja web publika

*** Dirigent, pijanista, kompozitor i aranžer Alan Bjelinski našu publiku je osvojio vrhunskim umećem i neodoljivim šarmom dirigujući Beogradskom filharmonijom u decembru 2013, a potom i u februaru naredne godine, kada je predvodio Zagrebačku filharmoniju na prvom gostovanju ovog orkestra u Novom Sadu.

012 small

Rođen je 1964. godine u Zagrebu, u porodici istaknutih hrvatskih umetnika. Nakon sticanja diplome na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Igora Gjadrova, kao stipendista Fonda „Lovro i Lilly Matačić”, nastavlja usavršavanje na čuvenom Mozarteumu u Salcburgu.

U dosadašnjoj karijeri vodio je najbolje orkestre iz bivših jugoslovenskih republika, sarađujući s uglednim solistima iz Hrvatske i šire.

Alan Bjelinski je dirigovao čuvenim hrvatskim horom „Ivan Goran Kovačić“.

Jedan je od onih retkih i svestranih umetnika čiji dirigentski opus obuhvata različite stilove, pa je tako sarađivao s gotovo svim velikim imenima hrvatske estrade, kao što su Arsen Dedić, Gabi Novak, Josipa Lisac i Oliver Dragojević, s kojima je nastupao u najuglednijim dvoranama u Londonu, Njujorku i Sidneju.

Komponovao je muziku za brojne predstave u različitim hrvatskim pozorištima.

Dobitnik je nagrade hrvatskog glumišta za dirigovanje baletske predstave Mačak u čizmama Bruna Bjelinskog, u koreografiji Ljiljane Gvozdenović 2003, kao i Zlatne arene za muziku u filmu Neka ostane među nama Rajka Grlića, 2010. godine.

Godine 1990. osnovao je gudački kamerni orkestar Windstrings, s kojim je tokom deset godina delovanja ostvario više od 400 koncerata u zemlji i inostranstvu.

Bio je stalni dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a u period od 1991. do 1994, nakon čega deluje kao samostalan umetnik.