Marina KHUDYKH, klavir

Detalji događaja

  • četvrtak | 29.06.2023.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Novosadsko muzičko leto 2023.
Musica Ricercata
Göyrgy Ligeti, John Corigliano, Arvo Pärt, John Adams

Musica Ricercata je interdisciplinarni i interaktivni projekat. Prema rečima same autorke, ovo je „projekat na raskrsnici koncerta, performansa i meditacije”, u kojem se prepliće i spaja muzika Arva Perta, Džona Adamsa i Đerđa Ligetija formirajući svojevrsnu slagalicu kojom se zapravo „istražuje tema traženja i pronalaženja sreće, što konačno kulminira osećanjem mira. Sala će biti ispunjena vibracijama klavira, ali i violončela i glasova, stvarajući posebnu, intimnu zvučnu skulpturu u uzvišenom prostoru novosadske Sinagoge“.

Fotografije: Agafonova Tatjana

Marina Hudih je ugledna ruska pijanistkinja, koja gaji poseban afinitet prema savremenoj muzici i pretežno izvodi dela savremenih autora. No, ipak s podjednakom ubedljivošću i veštinom svira i dela najvećih stvaralaca muzičke istorije, sve to zahvaljujući izuzetnom talentu i virtuozitetu, ali i širokom i jakom obrazovanju koje je stekla u Rusiji i Evropi.
Diplomirala je na Konzervatorijumu „Sergej Rahmanjinov“ u Parizu i pohađala više puta majstorske radionice kod Sofije Gulijak na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Dodatno se usavršavala kod Mihaila Dubova, šefa Odeljenja za savremeno i istorijsko izvođenje (Moskovski ansambl savremene muzike). Dobitnica je nagrada na brojnim međunarodnim takmičenjima.
Marina Hudih je svestrana umetnica – bavi se i scenografijom i osnivačica je jednog kulturnog centra u Beogradu, gde sarađuje s brojnim eminentnim domaćim i stranim umetnicima, i redovno organizuje koncerte, izložbe i različite performanse.

Ulaznice za koncert su u prodaji  na biletarnici Gigs Tix-a (Kralja Aleksandra 12 – Tržni centar „Pariski magazin“) radnim danima i subotom od 9h do 19.30h, kao i on-line na linku: https://new.gigstix.com/koncerti/
Cene ulaznica: 2300 dinara, parter i 1800 dinara centralni balkon.