Majamisty TriO. Promocija albuma „Organic“

Detalji događaja

  • среда | 02.09.2020.
  • 20:30 - 22:00
  • Sinagoga - Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Novosadsko muzičko leto 2020.
Jedinstvena i autentična zajednica na domaćoj muzičkoj sceni Majamisty TriO deluje u sastavu:
Maja Alvanović, klavir
Ervin Malina, kontrabas i  Lav Kovač, bubnjar.
Na najavljenom koncertu   promovisaće svoj poslednji album „Organic”, koji je objavljen u aprilu 2020.

Ulaznice po ceni od 500,00 dinara kupuju se od 25. avgusta on-line: www.muzickaomladina.org, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

*Za prisustvo na koncertu neophodno je nošenje zaštitne maske!
***
Majamisty TriO ide putem kojim još niko nije prošao – s jasnim autorskim stavom, koji je istovremeno razumljiv u džez zajednici i izvan nje. Tajna njegovog uspeha nalazi se u netipičnom džezerskom sazrevanju glavne pokretačke snage benda, klasično školovane pijanistkinje Maje Alvanović, koja u svojoj muzici na savršen način spaja dva sveta – delikatni klasičarski senzibilitet i savremeni evropski džez.
Ostvario je brojne zapažene nastupe na domaćim džez festivalima, kao i gostovanja na međunarodnim scenama, od Kijeva do Beča i Londona.

Njihov poslednji album „Organic” ubrao je sjajne kritike uglednih domaćih i stranih džez kritičara:
„Organsko je u džezu veoma popularan izraz, označavajući da bend diše kao jedan, što je jedan od najboljih (nažalost ne čestih) opisa vrednosti ove muzike. Ali baš savršeno karakteriše izdanje koje je pred nama, prvo koje Majamisty Trio konačno realizuje u formatu trija. Album potpisuju pijanistkinja Maja Alvanović, koja je i kompozitor većine numera, kontrabasista Ervin Malina i novi član družine bubnjar Lav Kovač.“
Voja Pantić/Politika

„I ovog puta, Majamisty TriO nam nudi duhovno uzvišenu džez muziku 21. veka“
Nigel J. Farmer/Jazz in Europe Media/Netherland

„Kao i svako vrhunsko umetničko delo, ova muzika vas iz minuta u minut vodi u nova otkrića. Intelektualno uzdižuća, ona donosi preko potrebnu utehu u mračnim danima.“
Hrayr Attarian/All about Jazz/ UK