ODLOŽEN koncert – Kemal Gekić: Nešto sasvim drugačije

Detalji događaja

  • уторак | 31.03.2020.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Koncert je  O D L O Ž E N zbog izrečene zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorima od strane Vlade Republike Srbije, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.
Svi posetioci koji su kupili karte za koncert mogu vratiti ulaznice u Muzičku omladinu Novog Sada (Katolička porta 2) radnima danima od 8h do 14h i refundirati novac.
Hvala na razumevanju.

Originalnost, ubedljivost i snaga interpretacije su osobenosti koje se pripisuju ovom velikom umetniku – jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika celog sveta.
Kemal Gekić ponovo dolazi u naš grad ovaj put s programom pod nazivom “Nešto sasvim drugačije”.
Ne propustite!
Repertoar koncerta:
Adams, Ginastera, Bagdasarian, Kapustin, Alen, Lecuona, Nussa, Khachaturian, Gekić

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak 27. januara u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta u holu Sinagoge.
On-line rezervacije i kupovina karata na: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login

Cene karata:  1.200,00 dinara parter sredina i centralna galerija i 1.000,00 dinara parter sa strane.
***
Ono što ga čini toliko jedinstvenim je njegov umetnički kredo koji obuhvata poznavanje svih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u komadima koje svira i moć da ih oživi pred publikom današnjice. On pruža fascinantne , beskompromisne i uvek nove interpretacije.
Kemal GEKIĆ je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a iste godine je bio primljen na klavirski odsek u zvanje asistenta. Poslediplomske studije završava 1985. godine kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi.
Od 1985. intenzivno koncertira širom Evrope, SAD-a, Kanade, Japana, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog Istoka.
Njegove koncerte prenosile su razne TV stanice: RAI Italija, TV Portugal, TV stanice bivše Jugoslavije, HNK Japan, Poltel Poljska, Egipatska TV, NDR Nemačka, RTV USSR, Intervizija, PBS SAD i CBS Kanada.
Za svoje snimke Kemal Gekić je nagrađivan u Evropi, Americi i Japanu za originalna i pronicljiva viđenja muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista.
Rođen u Splitu, Kemal Gekić živi i radi u SAD-u.