Gustav Maler: Simfonija br. 2

Detalji događaja

  • недеља | 19.06.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Srpsko narono pozorište, Pozorišni trg 1, Novi Sad
  • 021/ 452-344

„Vaskrsenje po Maleru“
Vojvođanski simfonijski orkestar
Hor Opere Srpskog narodnog pozorišta
Dirigent: Aleksandar MARKOVIĆ
Solisti:
Sonja ŠARIĆ – sopran i Betina RANH – mecosopran

Prvi put u Novom Sadu će biti izvedena Druga simfonija Gustava Malera, poznata pod nazivom Simfonija „Vaskrsenja“, raskošna vokalno-instrumentalna kompozicija, izrazite lepote, ali i izvođačke zahtevnosti u kojoj se kompozitor bavi temama života posle smrti, uskrsnuća i preobražaja.
Jedno je od najpoznatijih dela iz opusa slavnog Malera, čija je centralna misao sažeta u tekstu hora na vrhuncu finala: „Sterben werd’ ich um zu leben“ (Umreti moram da bih živeo dalje“).
„Malerove reči, a pre svega njegova muzika, predstavljaju najveći dar jednog umetnika čovečanstvu i nastavljaju da nas inspirišu…Simfonija br. 2 je Tvrđava mira, ljubavi i vere u grandioznost ljudskog duha“.

Ovim velelepnim projektom pod nazivom „Vaskrsenje po Maleru“,  Vojvođanski simfonijski orkestar sa svojim šefom dirigentom, Aleksandrom Markovićem, zatvara svoju koncertnu sezonu 2021/2022. I to u pojačanom sastavu – s vrsnim horom Opere Srpskog narodnog pozorišta i renomiranim solistkinjama – Sonjom Šarić i Betinom Ranh umetnicama bogatih biografija, ispunjenih brojnim nastupima na najprestižnijim svetskim scenama.

Prodaja ulaznica na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema random vremenu biletarnice.
Cena karata: 600,00 i 400,00 dinara.

Koncert je deo programskog luka Tvrđava mira, Novi Sad Evropska prestonica kulture
Produkcija:
Muzicka Omladina Novog Sada i Vojvođanski Simfonijski Orkestar