Guitar Art NS Fest: B A N D I N I & C H I A C C H I A R E T T A D U O

Detalji događaja

  • ponedeljak | 07.03.2016.
  • 20:00 - 21:20
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

TANGO DEL ANGEL
Giampaolo Bandini, gitara & Cesare Chiacchiaretta, bandoneon (Italija)
Program: Agustin Bardì, Astor Piazzolla, Maximo Diego Pujol, Angel Villoldo  

*Prodaja ulaznica i informacije: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel.021/452 -344), radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa. ON-LINE rezervacije i prodaja na: www.muzickaomladina.org

cena karte: 1.000,00 dinara 

G U I T A R   A R T   NS   F E S T
Jedan od pet najvećih i najistaknutijih međunarodnih festivala klasične gitare u svetu – „Guitar Art“ odvijaće se od 8. do 13. marta 2016. u Beogradu. Tri potpuno muzički i žanrovski različita koncerta sa 17. izdanja ove značajne manifestacije biće predstavljena i u našem gradu, zahvaljujući dragocenoj saradnji između „Guitar Arta“ i Muzičke omladine Novog Sada.

Guitar art NS fest od 7. do 9. marta 2016. u novosadskoj Sinagogi!
Od šarma argentinske muzike, preko umirujućih melodija Indije, do magije španske flamenko umetnosti!

DUO BANDINI – KJAKJARETA / ĐAMPAOLO BANDINI – ČEZARE KJAKJARETA/ osnovan je 2002. godine s jasnim ciljem da argentinsku muziku vrati na scenu uz pomoć šarma i magije njenih najpoznatijih instrumenata – gitare i bandoneona. Duo je, zahvaljujući sjajnoj komunikativnosti s publikom i izuzetnoj harizmi članova, ubrzo postao veoma cenjen na međunarodnoj koncertnoj sceni. Učestvovao je na značajnim festivalima u više od 40 zemalja sveta, kao što su Meksiko, Argentina, Kina, SAD, Švajcarska, Rusija i mnoge druge. Na gostovanjima uvek nailazi na izuzetan prijem kod kritičara i publike. Duo je imao privilegiju da svira dupli koncert Omaž Liježu Astora Pjacole u Parmi, pod dirigentskom palicom maestra Lea Brauera, kao i na Muzičkoj uniji Torina, s uglednim kamernim orkestrom „Moskovski virtuozi“ i dirigentom Pavelom Bermanom. Dobitnik je nagrade na 15. takmičenju „Benjamino Jopolo“ u Italiji 2004. godine, za izuzetna umetnička dostignuća. Bandini i Kjakjareta su sarađivali s istaknutim umetnicima, između ostalog tu su i Fernando Suarez Paz i Danilo Rosi.
Obojica umetnika predaju na više istaknutih akademija i univerziteta.
web: www.bandinichiacchiaretta.com