Dario DORONZO, truba

Detalji događaja

  • četvrtak | 06.08.2015.
  • 21:00 - 22:30
  • Brod "Zeppelin", Kej žrtava racije, Novi Sad
  • 021 452 344

Koncert u okviru Međunarodnog festivala umetnosti “RuidalSud Srbija 2015”
DARIO DORONZO, truba (Italija)
Gost programa:
ROBERTO OLIVA, klavir (Argentina)
Program: američki džez standardi

Ulaz je SLOBODAN!

*Međunarodni festival umetnosti “RuidalSud Srbija 2015” (zvukovi sa juga) održaće se u Novom Sadu od 4. do 8. avgusta. Tokom pet dana na ovoj manifestaciji će se odvijati predavanja, prezentacije i kreativne radionice profesora i umetnika iz zemlje i inostranstva (Argentina, Italija, Švajcarska, Senegal). Prvo izdanje festivala održano je 2014. godine u San Huanu u Argentini, dok je ove godine zemlja domaćin Srbija, a grad Novi Sad.
Više informacija na www.ruidalsud.com

Dario Savino Doronco (Doronzo) je diplomirao trubu i džez na Konzervatorijumu „Nikolo Pičini“ (Niccolo Piccinni) u Bariju i muzičku pedagogiju na Konzervatorijumu „Umberto Đordano“ (Giordano) u Fođi (Italija). Završio je studije muzikoterapije na Univerzitetu „Lume“ u Lečeu, kao i horsko dirigovanje i kompoziciju. Usavršavao se na nekoliko radionica s renomiranim profesorima kao što su: M. Zomerhalder, M. Maknab, A. Đufredi, F. Boso, D. Čejlds, A. Rapa, N. Salca, A. Tofaneli, A. Luki, M. Tamburini, M. Pjerobon, S. Karstea… Nastupao je u različitim televizijskim emisijama, na nacionalnim i međunarodnim programima, među kojima se ističu: In memoria di Giovanni Paolo II (Rai Vaticano), Meeting del mare (Rai Vaticano), Ridiamoci una mossa (Tele Blu), Video mix (Video Italia), Miss Rossonera (Teleradioerre). Izdao je nekoliko kompakt diskova: Amore in transito (Sfera Records), Senti (Sfera Records), La più bella canzone Italiana (New Born Records), Il futuro non è stato mai così passato (Draka Production), Another day will come (Sfera Records), Seven live session (Grooving Records).
Pobednik je konkursa mladih talenata Orkestra Sanrema 2012. godine, s kojim je nastupao u Pozorištu „Ariston“ u koncertnoj sezoni 2012/2013, dobitnik je priznanja Evropskog orkestra za novog interpretatora 2014. i nagrada „Don Matteo Colucci“ i Grada Barija.
Od 2010. godine predaje trubu i džez na Muzičkom liceju u Bariju. Bavi se muzikološkim istraživanjem. Objavljen mu je rad u časopisu Crossing music, na temu improvizacije i analize muzičkog jezika Čarlija Parkera.