BOŽO VREĆO – „Majka sinu kose milovala“ – sevdah a cappella

Detalji događaja

  • петак | 18.03.2016.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021 452 344

Posle Amire Medunjanin i Damira Imamovića našoj publici predstavljamo još jednog jedinstvenog umetnika koji izvodi, ali i stvara i doslovno živi umetnost koju je odabrao.
Božo Vrećo  – „novi evropski muzički fenomen“!

PRVIH STO KARATA ZA KONCERT PO PROMOTIVNIM CENAMA NIŽIM ZA 20%!!!

Redovne cene ulaznica:
Centralni parter i galerija: 1.200,00 dinara
Parter sa strane: 1.000,00 dinara

Prodaja ulaznica i informacije u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/2, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.
ON LINE PRODAJA I REZERVACIJE na: www.muzickaomladina.org

bozo manja web

Božo Vrećo je umetnik, interpretator i autor sevdalinki. Rođen je 18. oktobra 1983. godine u Foči. Ljubav prema umetnosti nasledio je od majke, po profesiji slikarke. Opredeljujući se za muziku, sam uči i traga za žanrom u kojem će na najbolji mogući način ispoljiti sebe i svoj dar. Sa 27 godina bira sevdalinku i strpljivo čeka trenutak da svoju interpretaciju podeli sa svetom. Prilikom gostovanja na TV “FACE” upoznaje basistu Edvina Hadžića i gitaristu Dina Šutala sa kojima osniva ansambl “Halka” (na staroindijskom jeziku “halka” označava dobrodošlicu svetlosti). Godine 2013. izlazi prvi “Halkin” album za sarajevski “Gramofon” zahvaljujući kojem ansambl stiče popularnost u Bosni i Hercegovini, gde priređuje i brojne koncerte. Dve godine kasnije usledio je album “O ljubavi” za istu kuću. Ubrzo potom Božo Vrećo ostvaruje i solo album pod nazivom “Moj sevdah” na kojem je zabeleženo 17 pesama bez instrumentalne pratnje.
Osim sevdaha, uživa u džezu, bluzu i soulu unoseći i njihove elemente u svoju interpretaciju. Inspiraciju nalazi i u lirskim pričama koje je na prethodnim albumima pretvorio u pesme.
Osim pevanja, Božo ima i specifičan način oblačenja. Dosledan je sebi i svojoj umetnosti koju nesebično širi i deli.  Svojom vokalnom interpretacijom, sevdalinku,  donosi ravno u srce slušaoca. Traga za drugačijim, posebnim mestima za svoje nastupe. Jedno od takvih je i novosadska Sinagoga.
Trenutno živi u Sarajevu. Sprema novi album koji planira da objavi tokom ove godine.