Bojana Stamenov bend: koncert „Fly me to the Moon“

Detalji događaja

  • četvrtak | 22.06.2023.
  • 21:00 - 22:30
  • Plato na Trgu galerija (Trg galerija 1), Novi Sad
  • 021/452-344

Leto na Trgu galerija – otvaranje manifestacije

Bojana Stamenov, poznata kao srpska Areta Frenklin, formirala je bluz bend 2021. godine u saradnji sa cenjenim i vrsnim muzičarima domaće scene – Gaborom Bunfordom (saksofon), Dušanom Milivojevićem (gitara), Armandom Mesarošem (bas) i Goranom Evetovićem (bubnjevi). Autentičan zvuk i prepoznatljiva energija benda nepogrešivo osvajaju srca slušalaca i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Repertoar na najavljenom koncertu činiće bluz, soul i fank hitovi ’60-tih i ’70-tih, poput onih od Arete Frenklin i Ete Džejms, ali i  nekoliko autorskih numera s Bojaninog prvog solo albuma koji se trenutno snima.

Ulaz na koncert  je besplatan.

Bojana Stamenov, jedna je od najtalentovanijih vokala na srpskoj muzičkoj sceni. Potiče iz muzičke bluz porodice i od ranog detinjstva počela je da nastupa, očaravajući publiku raskošnom vokalnom interpretacijom bluza, fanka, soula na brojnim nastupima, koncertima i gostovanjima. Nakon učešća u trećoj sezoni nacionalne TV emisije „Ja imam talenat“ počinje Bojanina saradnja s poznatim muzičarima, njeni brojni studijski angažmani i nastupi na bluz festivalima i muzičkim događajima širom zemlje. Godine 2015. predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije sa kompozicijom Beauty Never Lies.

Organizator: Galerija Matice srpske