Barcelona Flamenco Ballet

Detalji događaja

  • subota | 23.10.2021.
  • 20:00 - 21:30
  • Srpsko narodno pozorište, Pozorišni trg 1, Novi Sad
  • 021/520-091

Šou: Luxuria

Dobrodošli u svet neizvesnosti, intriga, kompleksne dinamike moći, ljubavi, vernosti i tragedije – u svet širokog spektra dubokih emocija i osećanja.
Šou Luxuria okuplja dvanaest vrhunskih umetnika – sedam plesača i pet muzičara.
Glavna tema ove muzičko plesne predstave je požuda, a čini se da je flamenko balet najsavršeniji medij kroz koji ona može da se prikaže.
Luxuria puna je simbolike koju podjednako dočaravaju ritam, pokret, koreografija, odeća, boje reflektora…
Ovo nije samo obična plesna predstava, već istinsko umetničko delo!

Prodaja ulaznica od 1. oktobra na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1), radnim danima od 10h do 19.30h ili on-line na: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index
Cene ulaznica: 1.200,00 parter i 1.000,00 balkon

Program je podržala Vlada Kraljevine Španije preko PICE konkursa koji je namenjen mobilnosti španskih umetnika i profesionalaca u oblasti kulture.
***

Luxuria je najnovija produkcija trupe Barselona flamenko balet koju potpisuje osnivač trupe, koreograf David Gutjeres, koji je i glavni lik u ovom delu. U predstavi pratimo život uspešnog umetnika, ali i velikog zavodnika, koji rastrzan između ljubavi i požude prolazi kroz vrtloge emocija, ponosa, ambicija, sumnje i konačno, usamljenosti.
Luxuria je neskriveno moderna, ali i tradicionalna, predstava. Fascinantna sinteza muzičkih stilova u rasponu od klasične, džez i konvencionalne flamenko muzike stvara jedinstveni ambijent konstantno prožet sukobom. Zbog specifičnog stila, intenziteta emocija, kao i načina na koji su tretirane istovremeno duboko intimne i stalno prisutne teme, ovaj šou se ne zaboravlja!

David Gutjeres Molina je rođen 1994. godine u Barseloni. Kao čudo od deteta flamenka, školovao se u Malagi s plesačicom Rakel Luna. Nastupao je u brojnim trupama, gde je hvaljen zbog svojih nastupa, brzo postao solista. Godine 2011. dobio je nagradu kao najbolji flamenko solista na Pozorišnom festivalu Gibraltara. Godine 2017. osnovao je sopstvenu trupu – „Barselona flamenko balet” s kojom nastupa na brojnim manifestacijama i u renomiranim dvoranama i ostvaruje neke od najčarobnijih nastupa i koreografija.
Stekao je sertifikat Međunarodnog komiteta za ples (International Dance Council – CID), najuglednijeg svetskog tela te vrste, koje radi pod pokroviteljstvom Uneska. Kombinacija njegovog obrazovanja i profesionalnog iskustva čine ga jednim od najveštijih i najtalentovanijih plesača flamenka u Španiji, ali i vodećih svetskih profesionalnih plesača.
Godine 2018. postaje član Međunarodnog komiteta za ples, što mu donosi veliko priznanje svih članova Ujedinjenih nacija (više od 200 zemalja).