Amira Medunjanin & Vojvođanski simfonijski orkestar – RASPRODATO

Detalji događaja

  • sreda | 15.12.2021.
  • 20:00 - 21:45
  • Srpsko narodno pozorište, Pozorišni trg 1, Novi Sad
  • 021/520-091

Dirigent: Mikica Jevtić

Na repertoaru koncerta će se naći pesme s Amirinog najnovijeg albuma, »Za Nju i Njega« (For Him and Her), objavljenog u junu 2020. godine. Reč je o »oživljenenim« melodijama nezaboravnih izvođača narodne muzike – Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić, odevenim u Amirin stil i emociju i u aranžmanima za simfonijski orkestar.

KONCERT JE RASPRODAT!

Ulaznice su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta, prema radnom vremenu biletarnice. On line rezervacije i kupovina na: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index
Cene ulaznica: 2.500,00 parter i 2.000,00 balkon
Kapacitet gledališta je smanjen, u skladu s aktuelnim epidemiloškim merama.

***
Kada vas prvi put dotakne toplina njenog glasa i iskrenost njene interpretacije,  kupila vas je zauvek. Amira Medunjanin, već preko dve decenije na poseban način peva sevdalinke otkrivajući nam njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim izvođenjima, svi pronalazimo.
Ima veoma sadržajan i gust raspored koncerata po čitavoj Evropi, Americi, Australiji i Aziji. Prvi put, Novi Sad ju je čuo zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada – 3. avgusta 2012. u u vrtu Srednjoškolskog doma u duu s gitaristom Boškom Jovićem.
Amira često zalazi i u druge žanrove i sarađuje s brojnim uspešnim muzičarima i ansamblima klasične, džez, etno i pop muzike.
Zahvaljujući dugogodišnjoj i bogatoj saradnji Muzičke omladine Novog Sada i Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Amira Medunjanin je prvi put zapevala i sa simfonijskim, i to baš našim orkestrom. Već nakon prvog zajedničkog nastupa, u decembru 2018. godine bilo je dogovoreno, da to bude početak građenja tradicije, da svaki kraj godina koje budu usledile obeleži jedan njihov zajednički koncert.