Aleksandar Dujin orkestra & Nevena Reljin

Detalji događaja

  • petak | 11.03.2022.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Veliki koncert i promocija novog albuma „Zvuci kao boje“
Tokom profesionalne muzičke karijere od bezmalo pola veka, nakon više od 100 autorskih instrumentalnih kompozicija koje je stvorio – album „Zvuci kao boje” je prvi Dujinov stvaralački iskorak u muziku sa vokalima.
Uz vokalnu solistkinju Nevenu Reljin i 18 muzičara koji su učestvovali na ovom projektu, gosti koncerta  biće i Novosadski kamerni hor.

Ulaznice u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 13h, kao i na dan koncerta u holu Sinagoge od 18h do početka programa.
On-line rezervacije na: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login
Cena karte: 1.000,00 dinara

Album „Zvuci kao boje“ – sinteza dosadašnjeg rada, ali i podsticaj za otvaranje novog poglavlja u stvaralaštvu autora
„Mislim da sam uspeo da stvorim jednu „priču“ koja je zaokružila sve one muzičke stilove koje sam u životu svirao. Album čine tekstovi koje je pisala Mirjana Brković za koje sam napravio muziku. Ovo je jedno pop izdanje sa džez elementima, ali i elementima drugih žanrova. Za mene je ključni moment za realizaciju ovog materijala bio dolazak mog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja Đorđa Petrovića, koji se priključio timu u svojstvu muzičkog producenta i svoje višedecenijsko iskustvo i znanje primenio u miksanju materijala i stvorio muziku koja je, za mene, jedno od najlepših autorskih ostvarenja koje sam do sada snimio. Divno je kada se tri godine rada na stvaranju nečega što ti je vrlo bitno završi tačno onako kako si želeo i planirao toliko dugo vremena. To i jeste ono najbitnije što daje smisao ovoj priči i donosi snagu kako bih nastavio dalje otvarajući neku novu životnu priču”. Aleksandar Dujin