Tango ansambl Libercuatro

Detalji događaja

  • utorak | 26.12.2023.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“

Neki novi tango
Ksenija Ristić, klavir
Martina Dimić Radovanović, violina
Aleksandar Mišović, vokal
Branko Džinović, bandoneon
Boban Stošić, kontrabas

Sastav „Libercuatro“ čine izuzetni muzičari, koji su podjednako uspešni i na drugim muzičkim, scenskim, naučnim i pedagoškim poljima. Idejni tvorac, autor muzičkih aranžmana i umetnički direktor ansambla „Libercuatro” jeste pijanistkinja Ksenija Ristić.
Spoj svestranih, vrsnih i maštovitih umetnika ansambla „Libercuatro“ omogućava da se tango muzika predstavi u originalnom i najboljem vidu, kojem publika teško može da odoli…

Program Neki novi tango bazira se na savremenim tango kompozicijama istaknutih autora savremene tango scene (Hulijana Peralte, Huana Irijartea, Huana Serena, Edua Lomarda), zatim na tradicionalnim tango kompozicijama popularnim na plesnoj sceni (Stamponi, Mores, Rovira…), kao i na čuvenim „klasicima“, poput numere Historia de un amor Karlosa Elete Almarana, a naravno i kompozicijama Astora Pjacole, koje su nezaobilazni deo svakog nastupa ansambla „Libercuatro“.

Ulaznice za koncert su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452 344), radnim danima od 9h do 14h, kao i na dan koncerta, od 18h do 20h u holu Sinagoge.
On line rezervacije i uplate na račun na linku OVDE
C
ena karte: 800, 00 dinara
***

Ansambl „Libercuatro“ je specijalizovan za izvođenje tango muzike. Specifična i izuzetna interpretacija i energičnost neki su od najupečatljivijih kvaliteta ovog fantastičnog sastava, ali nisu jedini. „Libercuatro“ je jedinstven ansambl na našim prostorima, čija delatnost, pored izvođenja tango kompozicija, obuhvata i izradu originalnih aranžmana, kao i posvećen istraživački rad. Na njegovom redovnom repertoaru nalaze se tradicionalne i savremene tango kompozicije, dela stranih, ali i domaćih autora, a poseban akcenat se stavlja na pravac tango nuevo i muziku slavnog Astora Pjacole.
„Libercuatro“ redovno nastupa u reprezentativnim dvoranama širom Srbije, ali i na poznatim festivalima etno, džez, tango muzike i muzike sveta (world music) u našoj zemlji i regionu.
Do sada je kreirao i izveo više uspešnih projekata: Tang Opera, Tango kroz vreme, Piazzollando, Kabare Borhes, Astor Pjacola – prvih 100 godina i Neki novi tango.