Simfonijski orkestar RTS & Stanko Madić, violina

Detalji događaja

  • ponedeljak | 23.10.2023.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/452-344

Nomus 2023.
Dirigent: Premil Petrović (Srbija/Nemačka)

Kapitalna instrumentalna dela velikana muzičke istorije u izvođenju našeg uglednog orkestra i gostujućih, renomiranih umetnika.

Program:
J. Brams: Koncert za violinu i orkestar br. 1, D-dur, op. 77
P. I. Čajkovski: Simfonija br. 6 u b-molu, „Patetična“

Prodaja ulaznica od 15. septembra u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 9h do 14h, kao i on line (uplata na račun) na linku, OVDE
Cene ulaznica: 1.500 dinara parter sredina i centralna galerija i 1.200 dinara parter sa strane
***

Stanko Madić je izrazito uspešan i međunarodno priznati srpski violinista. Prvi je koncertmajstor Bavarskog radija i Festivalskog orkestra Bajrojta. Prisustvo na vodećim pozicijama najboljih nemačkih orkestara i kamernoj muzičkoj sceni, kao i bogata solistička karijera svrstavaju ga u vrlo traženog i svestranog muzičara, zgusnutog rasporeda i razgranate karijere.
Dobitnik je niza najviših nagrada i prznanja, na brojnim nacionalnim i međunarodnim konkursima.

Premil Petrović je osnivač, umetnički direktor i dirigent No Borders Orchestra. Ubraja se u vodeće muzičke ličnosti poreklom iz Srbije. Živi u Berlinu, sarađuje s orkestrima širom sveta i nastupa na vodećim međunarodnim festivalima. Repertoar Premila Petrovića uključuje istorijske interpretacije stare muzike, klasično-romantičarska operska i simfonijska dela kao i brojne svetske premijere novih kompozicija. Dobitnik je prve nagrade Hans Ajzler u Berlinu upravo za interpretaciju savremene muzike. Poseban afinitet gaji prema stvaralaštvu Isidore Žebeljan, jedne od najznačajnijih srpskih savremenih kompozitorki, objavivši i nekoliko izdanja njenih ostvarenja.