Hor Sretenjskog manastira (Moskva) – OTKAZANO

Detalji događaja

  • nedelja | 21.10.2018.
  • 20:00 - 21:30
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021 452 344
Važno obaveštenje!!!!
OTKAZAN KONCERT HORA SRETENJSKOG MANASTIRA IZ MOSKVE!
Zbog iznendanih i nepredviđenih tehničkih razloga OTKAZANA JE regionalna turneja  Hora Sretenjskog manastira iz Moskve, koja je obuhvatala i  najavljeni koncert u Novom Sadu, u nedelju 21. oktobra u Sinagogi. Pozivamo sve posetioce da dođu sa kupljenim ulaznicama za ovaj program u Muzičku omladinu Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/ 452-344), radnim danima od 8,00 do 14,00 časova ili na dan koncerta od 18h u Sinagogu, kako bismo im vratili novac. Hvala.

Nakon pet godina ponovo u Novom Sadu – zvanično najbolji crkveni hor na svetu!
Dirigent: Nikon Stepanović Žila
Program: „Krila anđela“ – duhovne, tradicionalne i patriotske ruske pesme i romanse, kao i pesme iz redovnog crkvenog bogosluženja

Ulaznice za koncert se prodaju u prostorijama Muzičke omadine Novog Sada (Katolička porta 2) radnim danima od 8 do 14, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Sinagogu. On-line rezervacije i kupovina karata na: www.muzickaomladina.org
Cene karata: 1.800,00 dinara parter sredina i galerija i 1.600,00 dinara parter sa strane

***Od 2005. godine hor Sretenjskog manastira je postao glavni hor koji prati službe Njegove svetosti patrijarha, kao i pastoralne posete partrijarha eparhiji Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i inostranstvu. Nastupe hora Sretenjskog manastira eminentni muzički kritičari s pravom nazivaju „muzičke liturgije“, bez obzira na to kakav je sadržaj njegovog repertoara. To je novo „pročitavanje, neponovljiv produhovljeni način izvođenja, koji omogućava savremenoj publici da ga čuje i oseti duhovnu suštinu pesme, bilo da je narodna, patriotska, marševska…“.
Sastav i izbor glasova hora nema premca u svetu, a to je svakako zasluga dirigenta hora – Nikona Stepanovića Žile, Zaslužnog umetnika Rusije, poreklom iz svešteničke porodice.