DIVNA Ljubojević i MELÓDI

Detalji događaja

  • četvrtak | 15.12.2022.
  • 20:00 - 21:20
  • Sinagoga, Jevrejska 9, Novi Sad
  • 021/ 452-344

Koncert „PESMA HERUVIMA“ povodom 30 godina stvaralaštva

Divna i MELÓDI će slušaoce provesti kroz vremensko i prostorno putovanje od 19. do 21 veka, izvodeći dela kompozitora klasične muzike Rusije, Belorusije, Srbije, Grčke. Ovaj nastup istovremeno će biti i vremeplov kroz tridesetogodišnji rad Hora i studija za duhovnu muziku MELÓDI.
Pored spoja tradicionalnih napeva u novim aranžmanima i horskih kompozicija savremenih autora, posebna pažnja ovog koncertnog nastupa posvećena je HERUVIMSKOJ PESMI.

Koncert se održava u okviru ciklusa ”Božićno-novogodišnji koncerti”.
Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Prodaja ulaznica i informacije: u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel.021/452-344), svakog radnog dana od 9h do 13h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.
On-line rezervacije i uplata na račun na linku:
Cene ulaznica: 2.200 dinara parter sredina i galerija i 2.000 dinara parter sa strane

******
Divna Ljubojević, dirigent, kompozitor, pojac i interpretator duhovne muzike.
Divna Ljubojević je u svetu prepoznata ne samo kao autentičan interpretator duhovne muzike, kulturni misionar i promoter muzičke tradicije zemalja vizantijskog kulturnog kruga, već i kao neponovljivi umetnički dar i „anđeoski glas“ zbog kog joj se otvaraju vrata novih i drugačijih angažmana. Ostaće zabeleženo da je upravo Divna učestvovala u stvaranju prve hologramske opere na svetu. Njen misionarski rad krunisan je i ordenom Počajevske ikone Majke Božije „za propoved Pravoslavlja pojanjem“.
Foto: Nebojša Babić

Sa grupom prijatelja, Divna Ljubojević osniva Hor i studio za duhovnu muziku MELÓDI, koji kontinuirano nastupa tokom svih proteklih 30 godina na više od 800 koncerata u zemlji i inostranstvu, ostvarujući nastupe na najrazličitijim delovima sveta, objavljujući albume u Srbiji, Rusiji, Francuskoj, SAD, Ukrajini, Belorusiji i bogateći repertoar stotinama kompozicija. Tokom svih godina trajanja, MELÓDI nedeljom i praznicima poju u Manastiru Vavedenje u Beogradu.