No comments yet

Od 14. decembra u Novom Sadu, u Sinagogi, ciklus „Božićno-novogodišnji koncerti“ !

Decembar je mesec slavlja, darivanja, druženja, nezaboravnih provoda…a mi svake godine kroz naš ciklus Božićno-novogodišnji koncerti“, nastojimo da to bude i mesec dobrih, kvalitetnih, prazničnom duhu prilagođenih programa. Ove godine smo pripremili koncerte umetničke, etno i tango muzike, u izvođenju vrsnih umetnika i ansambala iz naše zemlje i inostranstva.
Ulaznice za sve koncerte su u prodaji u Muzičkoj omladini Novog Sada, radnim danima od 9h do 14h. On line rezervacije i uplate na račun na linku: https://ulaznice.muzickaomladina.org/rs/site/index

Pokrovitelj manifestacije: Grad Novi Sad

Četvrtak, 14. decembar
Bahove kantate
Barokni orkestar „Savaria“. Dirigent: Pal Nemeth.
Solisti: Nora Duzca, sopran – Berislav Jerković, bariton
Barokni orkestar „Savaria“ iz Mađarske nastupa u elitnim koncertnim dvoranama širom Evrope. Repertoar ansambla obuhvata opuse najrazličitijih muzičkih žanrova od ranog baroka do klasike (od Monteverdija do Mocarta). Gudačka sekcija svira na originalnim instrumentima iz 18. veka, dok su duvački instrumenti verne replike originala.

Petak, 15. decembar
Rahmanjinov za dva klavira – Vladimir MILOŠEVIĆ i Aleksandar SINČUK
Povodom dvostrukog jubileja najčešće izvođenog ruskog kompozitora na svetu – Sergeja Rahmanjinova (150 godina od rođenja i 80 godina od smrti), vrsni i daroviti muzičari – pijanisti, izvode njegova dela za dva klavira.

Ponedeljak, 18. decembar
Kvintet BELTANGO
„Ponosan sam što u svetu postoji grupa kao Beltango, koja svira muziku moga oca onako kako je treba svirati“, rekao je Danijel Pjacola, sin slavnog Astora Pjacole. Do danas je ovaj ansambl održao preko hiljadu koncerata širom Srbije i u preko trideset zemalja Evrope i sveta.

Petak, 22. decembar
Amira Medunjanin, vokal
Antonio Vrbički, harmonika – Leopold Stašić, violina
Na tradicionalnom decembarskom koncertu Amire Medunjanin u našem gradu, publika će ovaj put imati priliku da uživa u njenoj jedinstvenoj interpretaciji kojom snažno dočarava svu lepota, melodijsko bogatstvo i poruke tradicionalne sevdalinke u intimnoj formaciji trija i uzvišenom prostoru Sinagoge.

Utorak, 26. decembar
Tango ansambla LIBERCUATRO
Spoj svestranih, vrsnih i maštovitih umetnika okupljenih u ovom sastavu omogućava da se tango muzika predstavi u originalnom i najboljem vidu, kojem publika teško može da odoli…
Program koji su pripremili zove se Neki novi tango i bazira se na savremenim i tradicionalnim tango kompozicijama, kao i na čuvenim „klasicima“, poput numere Historia de un amor Karlosa Elete Almarana, a naravno i kompozicijama velikog Pjacole.

Comments are closed.